|
Serbest Kürsü kategorisinde açılmış olan Çikolatayı Turuncu Fincanda İçin konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
07.04.2014, 10:10 | #1 (permalink) |
| Çikolatayı Turuncu Fincanda İçin Çikolatayı Turuncu Fincanda İçin Turuncu renkli fincanda ikram edildiğinde sıcak çikolatanın daha lezzetli geldiği belirlendi. İspanya'daki Valencia ve İngiltere 'deki Oxford üniversitelerinden bilim adamlarının yaptığı araştırma, kabın, içeriğinin algısını nasıl değiştirdiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Bilim adamları, 57 gönüllüye beyaz, krem, kırmızı ve turuncu renkli fincanlarda sıcak çikolata ikram etti. Katılımcılar turuncu ve ardından krem renkli fincanda ikram edilen sıcak çikolatayı daha lezzetli buldu. Araştırmacılardan Betina Piqueras-Fiszman, yiyecek veya içeceklerin sunulduğu kapların tat ve aroma gibi bazı özelliklerin algısını değiştirebileceğini belirtti. Bilim adamları, sarı şişelerin gazlı içeceklerde limon tadını artırdığı, mavi gibi soğuk renklerin harareti söndürdüğü, pembe renkli şişelerin ise içeceğin ya da yiyeceğin daha şekerli olduğu izlenimi verdiğini vurguladı. Araştırma, “Journal of Sensory Studies” dergisinde yayımlandı.
__________________ Fitness Eğitmeni |
07.04.2014, 10:29 | #2 (permalink) |
Özel Üye | Cevap: Çikolatayı Turuncu Fincanda İçin Enteresan. Pembe rengin şekerli düşündürdüğüne katılıyorum. Teşekkürler. |
07.04.2014, 21:12 | #3 (permalink) |
Süper Üye | Cevap: Çikolatayı Turuncu Fincanda İçin Nasıl etmişler acaba gözleri kapalımı sormuşlar nasıl ettiler merak ediyorum ayrıca krem rengi ile turuncu yapılmış yeşil kırmızı filanıda deneseydilerde |
07.04.2014, 21:37 | #4 (permalink) |
Özel Üye | Cevap: Çikolatayı Turuncu Fincanda İçin Son derece gereksiz |
17.04.2014, 14:48 | #5 (permalink) |
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Çikolatayı Turuncu Fincanda İçin gözleri kapatarak içirseler hiçbir mantığı kalmaz işin. olay zaten renkleri algılamakla ilgili. muhtemelen insanlara hiçbir açıklama yapılmadı ve onlar da her fincanda farklı sıvılar olduğuna koşullandılar, ama hepsi aynı sıvı. turuncunun kişi algısına etkisi ile o fincandaki daha lezzetli gelmiş işte. ilginçmiş ama. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |