Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Serbest Kürsü (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/)
-   -   Nasıl Yüz Okunur (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/114478-nasil-yuz-okunur.html)

SrKn 12.06.2014 09:34

Nasıl Yüz Okunur
 
Nasıl Yüz Okunur
İnsanoğlu tarihler boyu karşısındakinin yüzünden karakter analizi yapmaya çalıştı. Eski Çin'de yüzün ruhun aynası olduğuna inanılırdı. Ortaçağ Avrupası'nda ise güzel yüz asaleti, çirkin ise şeytanı temsil ederdi.

19. yüzyılın bazı dönemlerinde suçluları tespit etmek için hatta Frenoloji (Kafatası bilgisi) bile kullanılmıştır.

Bilim ve teknolojinin gelişmesi ile yüz okumada bu alanlardan çekilmiştir. Kesin bilgiler içermesede yüz okumayı astroloji ve el falı ile karşılaştırabiliriz. Yüzde yüz adet analiz noktası vardır. Her yüzün ayrı kimliği vardır.

Yüz Şekli

Yuvarlak: Suratı yuvarlak hatlı olan insanların daha duygusal ve alıngan bir karaktere sahip olduğu kabul edilmektedir. Erkeklerde ise seksilik ve uzun soluklu ilişkilere açık kişilik belirtisidir.

Geniş: Suratı yatay olarak geniş olan kişiler pratik, plancı ve aşırı çalışkandır. Narsist karaktere sahip olduklarından çevreleri ile sorun yaşarlar.

Üçgen: Bu yüz hatlarına sahip kişiler zayıf vücutlu olurlar ve zeka seviyeleri yüksektir. Çinli yüz okuma ustaları bu yüz hatlarının yaratıcılığı simgeleniğinide söyler.

Kare: Kare hatlar agresif,hırslı ve dominant karakteri simgeler. Keskin, analitik düşünen ve kararlı kişidir.

Alın

Alnın çok açık olması; pratiklik ve yüksek zekayı gösterir. Aynı zamanda idealist ve birçok konuda fikirleri olan bir kişi olduğunuzu belirtir. Eğer aşırı açık bir alınınız varsa bu da hayalci ve kişisel zevklerinin peşinden koşan kişi anlamına gelir.
Gözler

Nöro Dil Programından Richard Brandler'ın düşüncelerine göre, bir kişinin bakışlarından düşünceleri anlaşılabilir. Birine soru sorduğunuzda cevabı sizin sol tarafınıza bakarak yanıtlıyorsa, bu onun yaratıcı tarafını çalıştırdığını gösterir. Eğer sizin sağ tarafınıza bakarak cevaplarsa muhtemelen doğruyu söylüyordur.

Gözün şeklide belirleyici bir rol oynayabilir. Çıkıntılı göze sahip olanlar daha küçük olanlara oranla daha telaşlı insanlardır. Gözleri yukarı bakan kişiler daha çok fırsatçı ve istediklerini alabilen tiplerdir. Birçok süpermodelde bu bakışları yakalayabilirsiniz. Gözleri derinde, çukurlu olan kişiler yaratıcı, karar verme yetkisine sahip ve titiz karakterlidir.

Gözlerinizin uzaklığıda karakter belirleyicisi olur. Birbirine yakın gözler daha dar düşünen insanları, uzak gözler ise toleranslı ve açıkgörüşlü kişiliğin göstergesidir.

Gözbebekleri

Zayıf ve sade gözbebekleri bir kişinin sakin, kararsız ve kendi halinde bir kişilik olduğunu gösterir. Halka halka gözbebekleri güçlü karakter yapısını gösterir.

Burun

Etli burun yapısına sahip kişilerin empati yeteneği bulunur ve sıcakkanlı olurlar. Normalde büyük burun ise şiddet eğilimli bir kişiliğe yakın olduğunu gösterir. Burnun boyutları attıkça şiddet seviyeside artar. Kartallarınkine benzer bir burun yapısı ise sosyal ilişkilerde başarılı bir kişiliği gösterir.
Ağız

Dudakların şekli karakter analizinde belirleyici olabilir. İnce üst dudak ve kalın alt dudaklı insanlar ilişkileri yürütmekte zorlanan tiplerdir. Yuvarlak dudaklılar ise doğal ve düşünceli olurken, küçük dudaklılar ise ben merkeziyetçi kişiler olur.

Çene

Sert ve sivri çeneli kişiler karar verme süresinde hızlı davranırlar. Ayrıca güçlüklere karşı dayanıklı insanlar olurlar. İnatçı karakterlidirler.

Zayıf ve düşük çeneliler ise daha güçsüz karaktere ve diğer insanlara boyun eğen tiplerdir.

Geniş çene ise rekabetçi kaybetmeyi sevmeyen tiptir.

Kırışıklıklar

Göz hizasındaki buruşukluklar neşenin kanıtıdır. Temiz kalpli ve eğlenceyi seven insanlarda o çevreler kırışık olur. Gözlerin arasındaki kırışıklıklar ise mantığın işaretidir. Burun ve ağzın yanındaki çizgiler ise insaların hayat hikayelerini temsil eder.

Açık Kitap

Surat ifadelerinden yüzde yüz karakter tahlili yapılması zordur. Ama sizlere küçük ipuçları verebilir. Belkide önyargısı fazla olan kişiler için bir fırsat olur.
askmen

007 27.06.2014 04:13

Cevap: Nasıl Yüz Okunur
 
Yo hayır bunun esprisini yapamam:p


Saat: 01:47

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.