Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Serbest Kürsü (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/)
-   -   Çocuk Gelinler (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/129585-cocuk-gelinler.html)

VERA 04.09.2014 18:50

Çocuk Gelinler
 
Çocuk Gelinler .
Gün geçmiyor ki yazılı ve görsel medya da kadına şiddet olaylarıyla karşılaşmayalım. En acısı da Çocuk Gelinler, yoksa biz hala Ortaçağda mı yaşıyoruz . Bir tarafta modern, özgür ,refah içinde bir toplum diğer tarafta ataerkil, feodal bir yapı.
Bu feodal yapı aşırı ahlakçı görünürken, para karşılığı çocuklarını imam nikahı ile evlendirebiliyor. Para söz konusu olduğunda ahlak rafa kalkabiliyor. Buna ne diyebiliriz. . . yoksulluk, cehalet, eğitimsizlik. Aynı yapı sevdiğine verilmediği için sevdiğine kaçan kızı acımasızca töre gereği (nasıl bir töreyse) öldürebiliyor. Küçücük çocuklarını satabilirken ahlaki değerler yok oluyor ,kendi iradesiyle evlenen kızları karşısında ahlakçı kesiliyor.
Ve buna da töre diyorlar.
Bu olaylar Doğuda yaşanıyor gibi görünse de aslında dünyanın her tarafında yaşandığına şahit oluyoruz. En medeni bildiğimiz İngiltere’de bile, 9-11 yaş arası çocuğun para karşılığı evlendirilmesine ne demeli...
Hem de yılda üç bin çocuk, düşündürücü....

Ahlaki değerler, toplum ve kişilere göre yöreye göre değişim gösterebilir ya yasalar, Hiçbir ülkenin yasası bu aymazlığa geçit vermez, bizim ülkemizde de vermez elbette, o halde nasıl oluyor da mahkemeler küçücük çocukların yaşını büyütebiliyor. Hangi imam resmi nikahı olmayanlara dini nikah kıyabiliyor. Bunların denetimini yapmak bu kadar zor mudur? Devlet neden seyirci kalır. Feodal yapının karşısında bu kadar aciz midir?. Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türk ceza yasasında düzenlemeler yapılacağını açıklamıştı, işlerine gediğinde bir gecede ne yasalar değiştiğini, ne düzenlemeler yapıldığını biliyoruz. Çocuk evliliklerini düzenleme yasası neden yapılmadı. Yaş büyüten hakimlere, nikah kıyan imamlara soruşturma açılmış mıdır ? Bir örnek gösterilebilir mi?. Bu sorulara kim yanıt verecek, bu sorunlar bizim ah, vah yakınmalarımızla çözülebilecek mi? Elbette hayır…
Uçan Süpürge Derneğinin konuya duyarlılığını takip ediyoruz, başka birkaç STK. larının da duyarlılığını biliyoruz ama neden sonuç alınmaz bunu bilmiyoruz. Ben tek bir sorumlu görüyorum DEVLET. Bu da içimi acıtıyor,hem de çok acıtıyor… biliyorum ki kadına şiddet, çocuk evlilikleri sürüp gidecek… Kader’lerin ölümlerine kader deyip sineye çekeceğiz, Hep kadere lanet edip, ağıtlar düzeceğiz.Duyarlı birileri elbette çıkacak Tiyatro sahnelerinde, filmlerde konuyu işleyecek.Bir kaç kalem dokunaklı yazacak, Ama hepsi bu. . . yani biz söyleyip, biz dinleyeceğiz. Hayırlı olsun. . .


The 04.09.2014 19:56

Cevap: Çocuk Gelinler
 
cahilliğin doruk noktası.
yahu damat 11 yaşında veya 9 yaşında bir gelinden ne bekleyebilirki? (gerçi damatda henüz çocuk olabiliyor!)
küçük yaştaki çocukların para karşılığı bir mal gibi satılmasını esefle kınıyor ve beddua ediyorum!

semragül 22.05.2016 03:22

Cevap: Çocuk Gelinler
 
Dünyada her iki saniyede bir çocuk,gelin oluyor.
Her yıl 15 milyon kız çocuğu erkekliğin şanına (!) uygun törenler eşliğinde18 yaşından önce evlendiriliyor.

Türk Medeni Kanunu'na göre evlilik yaşı 18.
Çocuk Hakları Sözleşmesine göre de,yaşına kadar her insan çocuktur, korumak ve desteklemek gerekir.
Türkiye'de çocuk gelinlerin sayısı 200 bini aştı.
Sadece onların değil,doğuracakları çocukların bile geleceğinin tehlike altında olduğu varsayılırsa,bu gerçeğin ülkenin bağrına saplanmış bir hançer olduğunu söylemek haksızlık değil.

O çocuk gelinlerin kendilerinin duyabileceği haykırışları vardır sadece.
"Beni kadınlıkla sınamayın, ben daha çocuğum" Duyulmaz.
Yasalar vardır çocukları koruması gereken. Uyulmaz.
Mektuplar gönderirler ailelerine,''ben sizlerin evlendirirken öldürdüğünüz çocuğunuzum" okunmaz.

Kararları erkek adamların (!) verdiği düzende,isimleri kaybedenler hanesine yazılır.
Sırtlarına yüklenen sorumluluğu taşıyamayan çocuk gelinler,harcanan ömürlerini toprakla tamamlarken vasiyetlerini de yazarlar.

"Ölürken gözlerimi kapatmayın.
Gördükleriniz sizde kalsın.
Görmediklerim bende"..


Saat: 09:43

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.