Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Serbest Kürsü (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/)
-   -   Yeni bir hayat yok (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/143512-yeni-bir-hayat-yok.html)

semragül 06.01.2015 00:26

Yeni bir hayat yok
 
Yeni bir hayat yok

Herkes en az bir kere ''yeni bir hayat''ı aklından geçirmiş,istemiştir.Başka şehir,başka iş,başka sevgili.Yepyeni bir hayat.Temize çekme ihtiyacı.

Bir umut,aynı zamanda yeni bir hayat ihtimali.Bir gün yapabilirim düşüncesi.Bir kenarda beklemekte olan yedek hayat.Gitmesek de kurmasak da yeni bir hayat vardır,işte oralarda bir yerde.Bu umutla katlanılır bir sürü şeye.
Kendine bir şans daha vermek de denilebilir.
Bu olmadı ama yenisi olabilir.

Sahi var mıdır yeni bir hayat?

Aynı insandan değişik bir hayat çıkar mı,mesele bu.

Yeni bir hayat mümkün müdür? Eski ruhla,eski akılla,hatta eski bedenle?Eldeki malzeme aynı olunca bir öncekine benzemez mi yenisi? Kabullenmek pek işimize gelmese de yaşadığımız hayatlar büyük ölçüde bizim eserimiz değil midir? Seçimlerimizle,kararlarımızla, en çok da huyumuz suyumuzla.

Yeni bir hayat imkanı doğduğunda istediği kadar ters köşeden başlasın insan vara vara aynı noktaya varır. Tıpkı önümüzde duran kağıtlara,gazetelerin boş yerlerine,hep aynı şeyleri karalamak gibi.Hep çizgi çizer kimimiz,kimimiz her zaman çiçek.

Yeni hayatın eskisinin tıpatıp aynısı olması büyük ihtimaldir.Bir bakmışsınız yorulduğunuz,usandığınız,kaçtığınız hayatın aynısı.Yan kadro değişmiştir bir tek.Oyun aynı oyun.

Hepimizin bildiği bir hayat vardır,yıllardır yaşayıp durduğumuz.Yenisini de bildiğimiz gibi kurmamız kaçınılmazdır.Bin defa imkan geçse elimize sonuç yine aynı olacaktır.

Yaşadığı şehri değiştirebilir insan.İşini,arkadaşlarını,karısını/kocasını,hatta çocuklarını.Bir tek kendisini değiştiremez.Bu basit nedenden dolayı bir süre sonra yeni hayatı eskisine benzer.Hani ne derler,aslına rücu etmek.

Yeni bir hayat yoktur.Hayatlarımız gözümüzün rengi gibidir,değişmez.Herkesin becerebildiği bir adet hayat vardır.Nereye gitse,nereden,kiminle başlasa becerebildiği bir tek hayat.

Yani...

Keşkelerle,pişmanlıklar yaşamayın boşuna.Başka yerden gitmiş olsaydınız,varacağınız yer şimdi bulunduğunuz yer olacaktı yine.


Saat: 22:19

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.