Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Serbest Kürsü (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/)
-   -   Kastamonu İsmini Nereden Almıştır? (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/145256-kastamonu-ismini-nereden-almistir.html)

DuygusaL 24.01.2015 16:44

Kastamonu İsmini Nereden Almıştır?
 
Kastamonu İsmini Nereden Almıştır?

Evet Kastamonu İlimizin İsmini Almasında Bazı olaylar Yatmaktadır Bir Kastamonulu Olarak Kısaca Anlatmaya Çalışayım Moni İsimli Bir Kız Türk Değildir Ama Bir Türk Gencini Sevmektedir Bu Türk Olan Gençte Kızı Sevmektedir Bunlar Gizli Gizli Bulaşmakta Ve Gezmektedirler Kız Çok İyi Türkçe Bildiği İçin Anlaşmakta Hiç Zorluk Çekmezler Babası da Kız İle Erkeği Beraber Gezerken Yakalar Ve Kızını Uçurumdan Aşağı Attırır Kastamonu ya tatile Gittiğimde Kaledeki Zindanları Ve Mezarı Kendim Gördüm Kızın babası Kızı Atmadan Önce Kızına Söylediği Söz Şudur...
" Benden Kastın Neydi Moni?" Ve o Günden Sonra İlimizin İsmi Kastamonu Olarak Kalmıştır Şu Anda Moni İsimli Kızın Mezarı Kastamonuda Atıldığı Uçurumun yaklaşık 15 metre aşağısında Bir Mezar Bulunmaktadır Uçurumdan Atılan Kız Bulunduğunda Oraya Gömülmesi İstenmiştir Ve Şu An O Uçurumun 15 metre aşağısında Bir Düzlükte Yamaktadır İşte Kastamonu İlimizin İsmini Almasındaki Olay. Ve mezarın resmini de paylaşmak isterim.


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Saat: 02:04

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.