Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Serbest Kürsü (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/)
-   -   Ofset baskı nedir? (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/169172-ofset-baski-nedir.html)

EbruLi 07.10.2015 14:26

Ofset baskı nedir?
 
Ofset baskı nedir?
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Ofset baskı nedir, kim tarafından, kaç yılında bulunmuştur? Ofset baskı tekniği hakkında kısaca bilgiler ve ofset baskı videosu haberimizde…

Ofset baskı, Amerikalı Ira W. Rubel tarafından, 1904 yılında bulunmuş, genel olarak kağıt yüzeyine uygulanan bir baskı çeşididir. Ofset baskı, günümüzde kitap, gazete, dergi, broşür, fatura, kartvizit, karton ambalaj ve benzeri materyallerin basımında kullanılmaktadır.

Ofset baskı isminde geçen ofset kavramı, dilimize İngilizce’den geçmiştir. Aslı “OFF-SET” kelimesi olan kavram, mürekkebin belli bir sıra gözeterek, dolaylı yoldan kauçuk aracılığı ile kağıda geçmesi durumunu belirtir. Belirli bir gramaja kadar olan her çeşit kağıda, bu teknik ile başarılı bir şekilde baskı yapılabilir.

Ofset sistemi, nitelik olarak taş baskı sistemine benzemektedir. Fakat bu teknikte, kalıp üzerindeki yükseklik farklarından yararlanma durumu söz konusu değildir. Ofset baskı tekniğinde kullanılan kalıpların yüzeyi düzdür. Her ne kadar, yüzey üzerinde bulunan ince bir emülsiyon tabakası bulunsa da, bu tabakanın baskı tekniğine doğrudan bir etkisi yoktur. Kullanılan kalıpların yüzeyinde, basılacak alanların oluşturduğu emülsiyon olan yerler ve basılmayacak alanlardan oluşan emülsiyon olmayan yerler bulunmaktadır. Yani, basılacak olan alanlar, emülsiyon tabakası ile kaplı durumdadır.


Saat: 23:10

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.