Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Serbest Kürsü (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/)
-   -   Utanmayanları utandırır hayat (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/176673-utanmayanlari-utandirir-hayat.html)

semragül 03.02.2016 04:40

Utanmayanları utandırır hayat
 
Utanmayanları utandırır hayat

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin’in kullandığı otomobil,bir polis aracına çarptı.Kazada 1 polis şehit olurken, 1 polis de yaralandı.

Suça meyilli çocuğunu "kartvizitiyle" korumaya almak,o çocuğun suç oranını artırmaktan başka işe yaramaz.Sayısız trafik suçu işleyen bir delikanlının altına Porche otomobil vermek,onun ruhundaki şımarıklığı ikiye katlamaktan öteye gitmez.

Babalar oğullarını sever.Ama babalar,oğullarının kişilik sahibi olmalarına yatırım yapmayı unuttuklarında oğullarını kaybeder. Böyle oğullar da babalarını kahreder.

Bir baba için evladının acısından daha derin bir şey olamaz.Allah kimseyi böyle sınamasın.Ama hafife alınan gerçeklerin bazen ağır bedeller ödettiği de inkar edilmesin.

Suça meyilli bir çocuk için kaynak bulmak kolaydır.Zor olan çocuğunda fark ettiğin gerçekleri ortadan kaldırmaya yönelmektir.Baba sevgisi buna engel oluyorsa acı kader kaçınılmaz olur.

Meselenin avukat yanına gelince.Bir avukatın,suçluyu savunmak gerçeğinden önce,ölen insanın canına saygı duyması gerekir.

"Polis emniyet kemeri taksaydı ölmezdi.''

Sürücünün alkollü olmasını,yapılan eylemin öznesi olmaktan çıkarmaya yönelik avukatlık iyi para ediyor olabilir ama böyle bir savunmanın hem vicdanlar,hem yasalar önünde değeri yoktur.

Her insanın karakteri kaderidir derler.Bir delikanlının suçla ve şımarıklıkla beslenmiş karakteri,onun kaderini belirledi.Onun hapiste geçireceği günlerin yasını hesaplamaktan ziyade,o polis memurunun giden canının yasını tutmak çok daha derin bir acıdır.

Hayat kanaat notuyla sınıfı geçmeye benzemez.Hepimiz bir sınavdan geçeriz. Ama bu sınavlar hiçbir zaman tercih ettiğimiz biçimde olmaz.Ölüme sebebiyet veren şımarıklığın bedelini ödemek kaçınılmazdır.Oğlunun günahlarını gücüyle örtbas etmenin de.

Yaptıklarından utanmayanları utandırır hayat.


Saat: 08:13

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.