Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Hayat ve Eğlence > Serbest Kürsü
facebook bağlan


Glikoz Şuruplu Baklava Nasıl Anlaşılır?

Serbest Kürsü kategorisinde açılmış olan Glikoz Şuruplu Baklava Nasıl Anlaşılır? konusu , Glikoz Şuruplu Baklava Nasıl Anlaşılır? baklava, şurup, glikoz şuruplu baklava nasıl anlaşılır, baklava seçiminin püf noktaları 29 yıllık tatlı ustası Kasım Ülgür, vatandaşları glikoz şurubu kullanılan tatlılara karşı uyardı. Bayram ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By FaRaH

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 10.09.2016, 17:39   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Wink Glikoz Şuruplu Baklava Nasıl Anlaşılır?



Glikoz Şuruplu Baklava Nasıl Anlaşılır?


baklava, şurup, glikoz şuruplu baklava nasıl anlaşılır, baklava seçiminin püf noktaları



29 yıllık tatlı ustası Kasım Ülgür, vatandaşları glikoz şurubu kullanılan tatlılara karşı uyardı.

Bayram ziyaretlerinin vazgeçilmez tatlısı olan baklava bu sene Eskişehir halkı tarafından geçen seneye oranla daha az talep edildi. Eskişehir birçok baklava satıcısı gibi 40 yıldır bu sektörde çalışan İrfan Erdoğan da bu sene satışların düştüğünü ifade etti.

Satışların yüzde 30’a yakın oranda düştüğün belirten Erdoğan, “Bu sene insanımız 9 günlük tatil sebebiyle bayramı şehir dışında geçirmeyi veya tatile gitmeyi planlıyor. Bu sebeple bizim işlerimizde de ciddi oranda düşüş var. Her sene sattığım baklavayı bu sene satamıyorum. Geçen sene 100 tepsi baklava satıyorsam bu sene 70 tepsi baklava satıyorum. Geçen sene gibi bu sene de fiyatı değişmeyen ve 27 liradan sattığım ev baklavası satışlarımız çok düştü” dedi.

"GLİKOZ ŞURUBUNA DİKKAT"


Aynı firmada 1987’den beri tatlı ustalığı yapan Kasım Ülgür ise, baklava alacakları glikoz şurubuna karşı uyardı. Ülgür, “Bugün imalatı daha ucuza getirmek ve insanları fiyat konusunda ilgisini çekebilmek için bazı üreticiler doğal şeker kullanmıyor, yerine glikoz şekeri kullanıyorlar. Glikoz şekerinin kansere varan tehlikeler barındırdığını her gün gazetelerde okuyoruz. Bu yüzden baklava gibi açık ürünleri alırken daha dikkatli olmalıyız. Glikoz şurubu kullanılan ürün kendini belli eder. İçeriğindeki madde sebebiyle alıştığınız baklava görüntüsünden çok daha parlak ve açık renkte olur. Yediğinizde midenizde bir yanma hissi bırakır. Sonrasında eğer baklava kolay kolay şekerlenmiyorsa ve bozulmuyorsa doğal şekerle yapılmamış demektir. Biz burada baklavalarımızı günlük üretiriz. Eğer siz bizden aldığınız baklavaya açık ve sıcak bir ortamda bekletirseniz, kolaylıkla şekerlenir ve bozulur” ifadelerini kullandı.

__________________






Papatya isimli Üye şuanda  online konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 10.09.2016, 17:41   #2 (permalink)
Özel Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Glikoz Şuruplu Baklava Nasıl Anlaşılır?

bizim burda genelde hep onu kullandiklarindan iyi bilirim ayirt etmesini : )
mideye iner inmez cok afedersiniz kusma istegi, hafif goz karartisi ve mide yanmasi yapar. Ama distan seker gibi mis indirsem mideye dersiniz. Koy'deki baklava olsada yesek, buram buram tereyag serbet kokar...

Papatya beğendi.
__________________

FaRaH isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 09.10.2016, 20:53   #3 (permalink)
Üyeliği Durduruldu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Glikoz Şuruplu Baklava Nasıl Anlaşılır?

sürekli baklavacım olursa zaten helal olsun bana

silmarillion isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 8
BeSTemm, Cideli37, FaRaH, Jineps, KaBuS, Mavi, Papatya, silmarillion
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.



Saat: 12:36