Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Serbest Kürsü (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/)
-   -   Ütopya, bir toplum tasarımıdır! (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/53455-utopya-bir-toplum-tasarimidir.html)

FifiVePirtik 08.09.2013 21:35

Ütopya, bir toplum tasarımıdır!
 
Ütopya, Bir Toplum Tasarımıdır!
Büyük Birader'in başında olduğu partinin toplumu bilinçsizleştirme stratejisinin bir günde oluşturulmadığı ne kadar aşikarsa, bu ütopyanın karanlık noktalarının gün yüzüne çıkarılmasının da bir gün içinde olamayacağı gün gibi ortadadır. Ve parti der ki:

SAVAŞ BARIŞTIR.

TUTUKLAMA DEMOKRASİDİR.

İlk kez bugün değil neredeyse her gün, televizyondaki haberleri izlerken ilk on dakikalık bölüm geçene kadar sesini kısıyordu. Çünkü hemen hemen her gün asker ve teröris arasında çatışma çıkıyor ve ölümler oluyordu. Haber spikerinin şehit sayısını söylerken ki asık yüz ifadesi ise teröristlerin ölü sayısını verirken adeta zafer sarhoşluğuna ulaşıyordu. Bu sevinç gösterisini, gözlerdeki o parıldamayı midesi kaldırmadığından mıdır nedir kanalı değiştirirken bir yandan da ölenlerin hepsinin aynı topluma ait insanlar olduğunu düşünüyordu. Oysa ütopya derdi ki: "Savaş barıştır."

Aykırı düşünen buharlaşır ve tutuklamalar her zaman geceleyin yapılır. Bir insanı gecenin bir yarısı yaka paça tutuklayabilirsiniz fakat hiçbir tutuklama nedeni "demokrasi için" diye ifade edilmediği sürece toplum tarafından bu kadar haklı bulunmayacaktır. Savaş vardır, Barış içindir... Tutuklamalar da vardır, demokrasi içindir. Tüm dinlemeler ise özgürlük içindir...

Parti içindeki herkesin konuşma ve yazı dilinin içerisinde kullanmakla mükellef olduğu Yenisöylem Sözlüğü'ne ait kelimeler itina ile tele-ekranlardan halka dinlettirilir. Düşünmek bile suçtur ama düşünce suçu bile işlemeye olanak bırakmayacak bir yöntem daha vardır: Yenisöylem! Örneğin; özgürsün denilirken asla düşünsel veya siyasal olarak özgürsün denilmez. Onun yerine, üçten daha fazla çocuk yapmakta özgürsün denilir. Amaç, partiye hizmet edecek çocuklar dünyaya getirmektir.

Tüm bu genetiğiyle oynanmış kelimeler, çift düşün işlemine tabii tutulurken tele-ekranlardan partinin icraatleri ile ilgili rakamlar gün içinde sürekli tekrarlanır. Milli gelirimiz şu kadar arttı, tarımda şu kadar ilerledik, sanayide şu kadar çift ayakkabı ürettik. Açıklanan rakamlar her zaman bir önceki döneme göre artış içindedir. Hatta partinin, toplumun başına gelmiş en iyi şey olduğunun iyice anlatılabilmesi için ilk uçağı partinin yaptığı söylenir. Sonra ilk denizaltının...Ve ardından ilk üniversitenin...

Büyük Birader ve Parti ile ilgili bu yazdıklarım tamamen ütopik şeyler; George Orwell'ın "Bin Dokuz Yüz Seksen Dört" adlı eserinden özetleyebildiklerim...Kitabın yayın tarihi 1948... Değişmeyen tek şeyse şu: Ütopya, bir toplum tasarımıdır!


Saat: 17:48

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.