Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Serbest Kürsü (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/)
-   -   Sigara İçen ve İçmeyen İkizler (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/68214-sigara-icen-ve-icmeyen-ikizler.html)

Cookie 22.11.2013 16:48

Sigara İçen ve İçmeyen İkizler
 
Sigara İçen ve İçmeyen İkizler

ABD’den Case Western Reserve University’nin hazırladığı araştırma tek yumurta ikizi kardeşler arasında bir karşılaştırma yapıyor.

Araştırmaya katılmanın şartı ise ikiz kardeşlerden birinin sigara kullanıyor ve diğerinin de kullanmıyor olması. Bu şekilde sigaranın bıraktığı etkiler üzerine ilk bakışta dahi bir yorum bırakmak mümkün.

2007 ve 2010 yılları arasında 79 farklı ikizin değerlendirildiği ancak yalnızca dört tanesinin fotoğraflarının paylaşıldığı araştırmada sigaranın yüzde bıraktığı çizgiler, kan dolaşımının yavaşlaması, derideki renk değişimi ve derinin elastikiyetini kaybetmesi ve de böylece sigaranın insanı yaşlandırdığı üzerine net tespitler ortaya çıkmış.


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Viky 22.11.2013 17:10

Cevap: Sigara İçen ve İçmeyen İkizler
 
Aradaki fark inanilmaz...iyiki hic kullanmadim ...paylasim icin tesekkurler canim :)

FeCr 23.11.2013 11:58

Cevap: Sigara İçen ve İçmeyen İkizler
 
Pek ciddi bir fark göremedim ve dahası bundan dolayı canım da sıkıldı.

Sigara içiyorum..yaşımın yarısı yıl kadar üstelik,zararlarını da fazlasıyla biliyorum.Zararlarını en somut ifade edebilmek amacıyla yapılan,bilimsel niteliği oldukça çok olan bir test,ona sözüm yok.Yalnız insanların yaşlanmasını,yüzünde çizikler,saçlarında aklar olmasını sadece sigara ile açıklamaya çalışmak olmaz.
Beden ruhun bir yansımasıdır ve ruhta çekilen derin ızdıraplar,büyük acılar,tükenmiş ümitlerle geçen yıllar ve hayal ile gerçeğin arasında gidip-gelen zamanlar,ister istemez bedende de bir takım izler bırakırlar.İnsanı yaşlandıran da bunlardır..geçen süre değil,sürenin nasıl geçtiği ile ilgilidir yaşlanmak.
Resimlerde canımı sıkan da bu oldu.Sanki iki kardeş aynı hayatları yaşamış,aynı duyguları tatmış,aynı amaçlara koşmuşlar gibi..yüzlerinde ki tek fark,araştırmanın da konusu olan sigara içmek ve içmemekmiş gibi geldi bana.Böyle olmamalıydı,farklar daha belirgin,daha ruha hitap eden ve daha belirgin olmalıydı.

Güzel paylaşımlarınız için teşekkürler.


Saat: 03:11

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.