Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Serbest Kürsü (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/)
-   -   Türkiyenin En Büyük Lojistik Firmaları (https://www.forumaski.com/serbest-kursu/99257-turkiyenin-en-buyuk-lojistik-firmalari.html)

Perii 24.03.2014 22:46

Türkiyenin En Büyük Lojistik Firmaları
 
Türkiyenin En Büyük Lojistik Firmaları



Borusan lojistik:
1973 yılında Borusan Holding bünyesinde grup şirketlerine hizmet vermek amacıyla kurulup, 2000 yılında deneyim ve bilgi birikimini grup dışı firmalara da sunup, sınırlarını aşmak için Borusan Lojistik adını alarak "entegre lojistik hizmet sağlayıcı" olarak yeniden yapılandı.
Borusan Lojistik'in faaliyetlerinin gerek hacim gerekse coğrafi kapsam olarak büyümesi ile birlikte, belirli sektörlerde bölgedeki önde gelen müşterilerine lojistik hizmetleri sunmak üzere 2006 sonunda Borusan Logistics International kuruldu.Borusan lojistik şirketleriyle geleneksel mükemmelliğini ve güvenilirliğini yurt dışına taşımaktadır.

Ceva lojistik:
CEVA Lojistik dünyanın en büyük kontrat lojistiği sağlayıcısıdır. Temellerimiz 1946 yılında Avustralya'da kurulan TNT'ye dayanmaktadır. 1996'da Avustralya temelli TNT, Hollanda'daki posta ve telekom şirketi olan KPN tarafından satın alınmıştır.2005'in sonunda TNT, değişen stratejik odakları sonucunda kontrat lojistiği faaliyetlerini satma niyetini açıklamıştır. 2006'nın sonbaharında TNT Logistics Apollo Management L.P.'nin iştiraklerine satılmıştır.TNT Logistics markası Aralık 2006'da CEVA Lojistik olarak yeniden konumlandırılmıştır.1984 Houstan Teksas da kurulan EGL EagleUSA Airfreight 2007 yılı Ağustos ayında CEVA Lojistik ile birleşmiştir. EGL faaliyetlerini CEVA çatısı altında sürdürmektedir.


Balnak Lojistik:
Türkiye ekonomisinde büyük degisimlerin yasandigi bu dönemde, ihracat ve ithalat talebi devamlı artıyor ve bu talepler doğrultusunda Avrupa ile aramızda köprü olacak olan nakliye firmaları birer birer temellerini atıyorlardı. Türkiye'nin sayılı gruplarindan biri haline gelmis olan 'Balnak Logistics Group'un temelleri ise 1986 yilinda kurulan 'Balnak Uluslararasi Nakliyat ve Ticaret Ltd. Sti.' ile atıldı. 200.000 m2 depolama alanı, 1500'ün üzerinde çalışan, 115 öz mal ve 1600 tedarikçi aracı ile sektörde lider bir kuruluştur.Çayırova'da 2.800 metrekarelik aktarma merkezi açan Balnak, müşterilerine daha hızlı ve verimli dağıtım olanakları sunmayı hedefliyor.

Havi Logistics:
1981 yılında kuruluşundan bugüne kadar yeni bir Alman şirketinden, tüm Avrupa'da farklı şirketlerden oluşan uluslararası bir lojistik ağı haline geldi. Ortaya çıkan bu 40 şirketin hepsi tek bir şirketin başarı öyküsünün birer parçası olmasına rağmen daha önce ayrı isim ve logolara sahipti.

Mars Lojistik
:
Mars Logistics, kara, hava, deniz, fuar ve etkinlik lojistiği, demiryolu nakliyesi, gümrükleme, sigorta ve lojistik hizmetlerinin kusursuz olarak sunulduğu, sektöre sayısız yenilikler getirmiş olan kurumsal bir lojistik firmasıdır.Çatısı altında topladığı şirketleri, 700'ün üzerinde profesyonel çalışanı, tam donanımlı altyapısı ve kusursuz iletişim ağıyla, tam hizmet politikası güden organize bir kurum olarak yapılanmaktadır.
Mars Logistics 1998 yılında kalite yolculuğuna çıkarak modern lojistik hizmetlerini kalite standartları ile belgelemeye önem verdiğini göstermiş, aynı yıl antreposuyla birlikte ISO 9002 Kalite Güvence Belgesi'ni sektörde alan ilk firma olmuştur.Daha sonra 2003 yılında ISO 9001:2000 ve 2009 yılında da ISO 9001:2008 revizyonuna geçmiştir.

Kıta Lojistik
:
Kıta, 1995'te kurulmuş bir lojistik firmasıdır. Kıta, verdiği taşıma ve lojistik hizmetlerinde mükemmelliği hedef almış, kalifiye insan kaynağını en etkin şekilde kullanarak büyümeyi amaçlamıştır. Değişen dünyanın değişen lojistik ihtiyaçları için özenle seçilmiş dünya çapındaki partnerleriyle birlikte müşterilerine hizmet veren KITA, Izmir, Istanbul, Bursa ve Erbil'de 280'i aşkın personeli, depoları ve uluslararası araç filosuyla hizmet vermektedir.

Ekol Lojistik:

1990 yılında faaliyetlerine başlayan Ekol; daha ilk günden itibaren sektöründe dünya çapında bir marka olmayı hedefleyerek yola koyulmuştur. Uluslararası taşımacılıkta yük organizasyonuyla başlanılan noktadan, 3PL entegre lojistik hizmetleri sunan bütünleşik bir yapıya ulaşmıştır.

FeCr 24.03.2014 23:28

Cevap: Türkiyenin En Büyük Lojistik Firmaları
 
Değişik bir konu..bazılarının isimlerini biliyordum ama detayları hakkında bilgi sahibi değildim.Hatta birinde çalıştım bile:D

Teşekkürler bilgilendirme için


Saat: 06:00

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.