Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Sinema (https://www.forumaski.com/sinema/)
-   -   Festival coşkusuna Emek molası (https://www.forumaski.com/sinema/66334-festival-coskusuna-emek-molasi.html)

BlackMarlboro 12.11.2013 04:03

Festival coşkusuna Emek molası
 
Festival coşkusuna Emek molası
stanbul Film Festivali’nin gündeminde bu sene yönetmen ve filmlerden ziyade Emek Sineması vardı. Eylemcilerin gördüğü muamele, festivalin tüm coşkusunu gölgelemeye yetti.
İstanbul bir film festivalini daha geride bıraktı. Her festival, takipçileri açısından yeni yönetmenlerin, filmlerin de keşfi demek. Bu sene de ilginç örnekler izlendi, farklı ülkelerin öne çıkan meseleleri, estetik tercihleri dikkate alınarak sinemanın nabzı tutuldu; lâkin geçen yıllara oranla program heyecan uyandıran büyük keşiflerden mahrumdu. Festivalde filmlerden ziyade Emek Sineması için yapılan protestolar ve eylemlere katılanların gördükleri muamele daha ön plandaydı.

İki yüzü aşkın film arasından iki hafta içerisinde izlenecekleri seçmek çok da kolay değil.

Bazıları için ülke sinemaları, kimileri içinse yönetmenin ismi ya da filmin aldığı ödüller en önemli referans. Festivalin meşhur konukları Costa Gavras, Carlos-Reygadas, Danis Tanovic gibi isimlerin filmleri zaten izlenecekler arasında ilk sırada... Bir de keşif turları var. Ortadoğu sinemasından örnekler her yıl olduğu gibi bu sene de mebzul miktarda. Ziad Doueiri’nin Uluslararası Yarışma bölümünde gösterilen filmi Saldırı (Attack), İsrail’de yaşayan başarılı bir cerrahın karısının bir intihar bombacısı olduğunu ve bu bilgiyle yüzleşmesini çok da ilginç olmayan bir anlatım üzerinden izleyiciyle paylaşıyor.


Saat: 10:28

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.