Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Takı - Aksesuar - Bijuteri (https://www.forumaski.com/taki-aksesuar-bijuteri/)
-   -   Gerçek Elmas Nasıl Anlaşılır? (https://www.forumaski.com/taki-aksesuar-bijuteri/152130-gercek-elmas-nasil-anlasilir.html)

DeRDeST 01.05.2015 20:07

Gerçek Elmas Nasıl Anlaşılır?
 
Gerçek Elmas Nasıl Anlaşılır?

Yeryüzündeki en değerli taş olarak tabir edilen elmas hemen her kadın tarafından beğenilen bir taştır. Ancak hem önemli özellikleri, hem nadir bulunması, hem de dünyanın her yerindeki önemi sebebiyle maddi değeri de oldukça yüksek olan bir doğal taştır. Durum böyle olunca da, yüksek meblağlar verip alacağınız elmasın gerçek olup olmaması çok ama çok önemlidir. Peki, satın almak istediğimiz bir elmasın gerçek olup olmadığını nasıl anlarız?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

• En önemli ayırt edici özelliklerden birisi elmasta yer alan karbon izleridir. Sahte ya da sentetik ürünlerde ise bu tür izler yer almaz.

• Bir kâğıda kurşun kalemle bir çizgi çizip üzerine taşı koyduğunuzda eğer çizgi görünmüyorsa elmas gerçektir, ancak çizgi tamamen görünüyorsa elmas gerçek değildir.

• Elması ya da pırlantayı bir kalem ile asla çizemezsiniz. Elması ancak yine bir elmas çizebilir. Zirkon taşları ise rahatlıkla çizebilirsiniz.

• Satın alacağınız ürünün sertifikalı olması ve güvenilir bir yerden alınmış olması çok önemlidir.

• Laboratuar ortamında elde edilen ve mozanite adı verilen ürünün ise gerçek elmastan ayırt edilmesi oldukça zordur. Bu ayrımı ancak uzman kişiler yapabilir. Mazonite denilen taşa külah ucu ile bakılması durumunda havai fişeğe benzeyen ışık yansımaları gözlemlenir. Ayrıca mozanitte renk yeşile çalarken, elmasta böyle bir şey söz konusu değildir. Elmasta ise ancak rengin maviye veya griye çalması görülebilir.

• Elmasın parlaklığı cam parlaklığından biraz daha ışıltılıdır. Ancak uzman olmayan bir kişinin gözle parlaklığına bakarak o taşın elmas olup olmadığını anlaması pek mümkün değildir.

• Elması camla, bıçakla ya da dişinizle çizemezsiniz. Ancak elmas ile yakutu, camı ya da safiri kolayca çizebilirsiniz.

KAYNAK: OnikiBilgi.Com

Hayat Gibi 01.05.2015 20:10

Cevap: Gerçek Elmas Nasıl Anlaşılır?
 
yakinlarda elmas yuzugumu sattim birisi icin, 5 para etmedi. sibirya elmasi degildi de ondan. en saf elmas sibirya elmasidir. halbuki aldigin zaman Kuran ekmek carpsin ki sibirya elmasidir derler hep :T:


Saat: 19:24

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.