Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Takı - Aksesuar - Bijuteri (https://www.forumaski.com/taki-aksesuar-bijuteri/)
-   -   Ametist Taşı Nasıl Kullanılır? (https://www.forumaski.com/taki-aksesuar-bijuteri/161000-ametist-tasi-nasil-kullanilir.html)

DeRDeST 21.07.2015 08:53

Ametist Taşı Nasıl Kullanılır?
 
Ametist Taşı Nasıl Kullanılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kuvars grubunun en önemli türlerinden biri olan ametist mor menekşe ya da mavi-mor rengi ile diğer taşlardan ayrılır. Isıyla temas edince rengi sarıya döner. Sarı kuvarslara bu yüzden yanmış ametist denir. Yüzyıllar boyunca şifalı olarak kabul edilen ve alternatif tıpta kullanılan doğal taş, insanlar için fiziksel ve psikolojik faydalara sahiptir.

Ametist taşının yaydığı enerji doğrudan sinir sistemini etkiler. Enerjisi huzur verici olan bu taşın yoğun çalışma dönemlerinden sonra insanı canlandırıcı ve arındırıcı bir etkisi vardır. Özellikle pembe kuvars ile kullanıldığında zihne güç verir. Huzursuzluk, sinir, stres gibi sorunlara birebir bir taştır. Mükemmel bir yatıştırıcıdır. Kişinin karar verme yeteneğini geliştirir. Çoğu doğal taşta olduğu gibi renk özgürlüğü sayesinde kişiye rahatlık verir. Uyku problemi yaşayan insanlara pek çok faydası vardır. Uykusuzluğa oldukça iyi gelir, aynı zamanda uyku kalitesini de artırır. Kronik olarak kabus gören kişilere tedavi amaçlı verilir. Uyku problemini çözmek için ametist taşını yastığın altına koyarak uyumak yeterli olacaktır. Daha çok psikolojik sebeplerden dolayı ortaya çıkan mide ve bağırsak hastalıklarına şifa verir. Meditasyonda çakraları açmak için oldukça sık kullanılan bir taştır.

En bilinen özelliği negatif elektrik yükü taşıdığı için vücuda temasında fazla elektrik yükünü alarak gerginlikten uzak tutması, beyin sağlığını korumasıdır. Deri hücrelerinin yenilenmesini sağladığı için tenin güzelleşmesini sağlar. Bu sayede cilt hastalıklarına karşı da etkilidir. Migren derecesindeki baş ağrılarının tedavisinde kullanılır. Radyasyondan korur ve bu sayede günümüzün vazgeçilmezi elektronik aletlerden yayılan radyasyonun etkisini minimuma indirir. Kanı temizleme özelliğiyle endokrin ve bağışıklık sistemin çalışmasını dengeler. Alerji ve göz hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

Her doğal taş gibi ametist taşının da temizlenmeye ihtiyacı vardır. İlk iki haftalık kullanımda her gün ılık su altında bekletilmelidir. Daha sonra ise belirli aralıklarla toprağa gömerek minerallerini yenilemesini sağlayarak temizlenmelidir. Toprak ve su doğal taşlar için temizleyicidir. Güneş ışığına bırakarak da taşın mineral almasını sağlayabilirsiniz. Koyu mor ya da çok açık renkli olanları en yüksek enerjiye sahip ametist taşlarıdır.


Saat: 21:50

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.