|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Ataiff konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
17.07.2014, 10:45 | #1 (permalink) |
| Ataiff Ataiff Malzemeler 1 bucuk su bardagi un 5 kasik irmik 1 tatli kasigi kuru bira mayasi 2 kasik seker 1 cay kasigi nin ucu ile tuz 1 cay kasigi kabartma tozu ve aldigi kadar ilik su Kremasi icin malzeme: 1 su bardagi tatli lor 1/2 su bardagi labne peyniri 1/2 su bardagi pudra sekeri uzeri icin: cekilmis antep fistigi Srup icin malzeme: 2 su bardagi seker 2 su bardagi su birkac damla gul suyu ve limon suyu.. Tarif Unu ,kabartma tozunu ,ve irmigi derince bir kaseye alin diyer tarafta bir bardak ilik su ile mayayi eritin ve akici bir hamur yapin yumusak olsun gerekirse biraz daha su ilave edin krep hamuru gibi bu hamuru 20 dakika bekletin. Teflon tavaya 1 yemek kasiğı ile kucuk kucuk dokun Hamurların bir tarafı pişecek üzerinde kabarcılar oluştuysa biz buna göz göz oldu deriz....pişmiş demektir. Bunlari pisirdikten sonra temiz mutfak havlusu ile kapayin bu karisimi tamamen pisirdikten sonra baska bir kasede tatli lor ile labne peynirini karistirin mixerde krema olana kadar karıştırın, icine de pudra sekerini ilave edin . Kasik yardimi ile iclerine kremayı koyun . Kenarlarindan yarim kapayin hamuru bir birine yapistirin . Bunlari cekilmis antep fistigina batirip dolaba koyun. Diğer tarafta yaptiginiz surubu da sogutup yaninda servis edin. alıntı
__________________ |
17.07.2014, 16:14 | #2 (permalink) |
| Cevap: Ataiff İlk kez duyduğum bir tatlı..hamurun içine krem şanti mi koymuşlar öyle ne yapmışlar anlamadım ki..görünüşü güzel ama tadı değil gibi Teşekkürler paylaşım için
__________________ ''Şîrler pençe-i kahrımdan olurken lerzân Beni bir gözleri âhûya zebûn etti felek'' |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |