|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Kolay Portakallı Jöle konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
17.07.2014, 10:49 | #1 (permalink) |
| Kolay Portakallı Jöle Kolay Portakallı Jöle Malzemeler 90gr şeker 350gr taze portakal suyu Portakal kabuğu 15-20gr jelatin 150gr su Tarif Küçük bir tencerede 90 gr (1/4 su bardağından biraz fazla) şekeri, 350 gr (1 3/4 su bardağı) taze portakal suyuyla ağır ateşte karıştırınız. İnce soyulmuş bir portakal kabuğunu ekleyip tencerenin kapağını kapatarak 20 dakika yavaş yavaş pişiriniz. Başka bir küçük tencerede 15-20 gr (3-4 yaprak) jelatini, 150 gr (3/4 su bardağı) suda yumuşatınız. Jelatin yumuşayınca ağır ateşte eritiniz. Erimiş jelatini portakallı karışıma katıp cam bir kaba yada ıslak bir kalıba dökünüz. Jöleyi soğuk bir yerde ılıtıp, buzdolabına kaldırınız. Jöle donunca, bir servis tabağına aktarıp servis ediniz. alıntı
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |