Selanik Tatlısı Tarifi Selanik Tatlısı Tarifi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler 4 tane yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı hindistan cevizi Yarım su bardağı galeta unu 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 portakal veya limon kabuğu rendesi Keki ıslatmak için 2 çay fincanı soğuk süt Yarım su bardağı toz şeker Selanik Tatlısı Tarifi tatli tarifleri Tatlılar Selanik Tatlısı Tarifi tatli tarifleri Tatlılar Tatlı Tarifi Karıştırma kabında şeker ve yumurları çırpalım (krema kıvamına gelene kadar) sonra sırası ile sıvıyağı , limon kabugu rendesini vanilyayı hindistan cevizini, kabartma tozunu galeta ununu alalım kaşık yardımı ile karıştıralım. Unu azar azar ilave edelim karıştıralım. Yağlanmış kalıba harcı dökelim 180 derecelik ısıda ilk 20 dakika fırın kapağını açmayalım daha sonra kürdanla kontrol ederek pişirelim. Biz bu arada soğuk sütümüzün içine şekeri ilave edelim, şeker eriyene kadar karıştıralım . Pişen kekin üzerine (fırından cıkınca 5 dakika bekleyeceğiz) dökelim soğuması için dolaba alalım. Arzu aderseniz krem şanti ile servise sunabilirsiniz. Sade de çok güzel oluyor. Afiyet olsun… alıntı |
Cevap: Selanik Tatlısı Tarifi Irmik tatlisi iste. Bizden çalmislar :D |
Saat: 05:25 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.