|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Kayısılı Tart konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
29.11.2014, 11:28 | #1 (permalink) |
| Kayısılı Tart Kayısılı Tart Malzemeler: * 500 gram kayısı * 3 adet yumurta * 5 çorba kaşığı süt * 2 kahve fincanı un * 1 kahve fincanı patates nişastası * 1 kahve fincanı toz şeker * Yarım paket kabartma tozu * 1 limonun kabuğu, rendelenmiş * 2 çorba kaşığı light kayısı marmeladı * 1 çorba kaşığı bal * 1 çay kaşığı tarçın Hazırlanması: * Kayısıları yıkayıp 7-8 tanesini ayırın. Kalanının çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. * Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Sarıları derin bir kapta sütle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. * Toz şeker, un, patates nişastası, doğranmış kayısı, kabartma tozu, limon kabuğu ve tarçını ekleyip karıştırın. * Yumurta aklarını 1 tutam tuz ilavesiyle ayrı bir kapta kar haline gelene kadar çırpıp karışıma ekleyin. * 30 cm çapındaki fırın kalıbını yağlayıp hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 200 C fırında 25 dakika pişirin. * Ayırdığınız kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın ve ince ince dilimleyin. Dilim kayısıları tartın üzerine dekoratif bir şekilde dizin. * Bal ile marmeladı bir kapta karıştırıp sıcak tartın ve kayısıların üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapabilirsiniz.
__________________ |
29.11.2014, 21:32 | #2 (permalink) |
Tecrübeli Üye | Cevap: Kayısılı Tart Güzele benziyor. Yapması değil yemesini severim. Ben zaten yapamam ama malzemeyi alırım yaptırırım. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |