|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Reçelli Kurabiye konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
03.11.2012, 21:54 | #1 (permalink) |
∞ | Reçelli Kurabiye 2.5 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Pudra Şekeri (veya toz şeker) 5 Çorba Kaşığı Margarin 1 Paket Vanilya 1 Paket Kabartma Tozu 2 Adet Yumurta (birinin akı ayrılacak) 1/2 Çay Bardağı Portakal Reçeli 1/2 Çay Bardağı Vişne Reçeli Unu, şekeri, margarini, vanilyayı, kabartma tozunu ve 1 yumurtayla 1 yumurtanın sarısını yoğurma kabına alalım. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Elimizde yuvarlayarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Ortalarını parmağımızla bastırarak çukurlaştıralım. Üzerlerine çırpılmış yumurta akını sürelim. 180 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirelim. Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakalım. Ardından her kurabiyenin ortasına suyunu süzdürdüğümüz portakal ve vişne reçellerini koyalım. Dilersek biraz da pudra şekeri serperek servis yapalım. Not: Evinizde başka reçelleriniz mevcutsa reçel seçeneğinizi 2 ile sınırlı tutmayıp birbirinden farklı lezzette birçok kurabiye oluşturabilirsiniz. |
07.08.2013, 00:38 | #2 (permalink) |
Süper Üye | Cevap: Reçelli Kurabiye Reçelli Kurabiye Tarifi Malzemeler 1 paket margarin 4 kaşık pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 yumurta sarısı (beyazı üstüne) Aldığı kadar un Üzerine 1 yumurta beyazı 1 çay bardağı dövülmüş fındık Yapılışı Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak şekil verin. Ortasını parmağınızla hafif bastırdıktan sonra önce yumurta beyazına, sonra dövülmüş fındığa batırıp tepsiye yerleştirin. 175 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar piştikten sonra soğumaya bırakın. Kurabiyeler soğuduktan sonra ortalarına birer çay kaşığı reçel ya da marmelat koyarak serviz yapabilirsiniz. Afiyet Olsun… |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |