Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Dilberdudağı

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Dilberdudağı konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.11.2012, 22:47   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dilberdudağı

Malzeme
150 gram tereyağı
Bir çay bardağı süt
Bir çay bardağı sıvıyağ
İki su bardağı buğday nişastası
İki su bardağı su
İki buçuk su bardağı şeker
Üç damla limon suyu
İki adet yumurta
Yetirince tuz
Bir su bardağı ceviz



Yapılışı
Siz şekeri ve suyu bir tencere koyuyoruz, ocakta kaynaması için bekliyoruz
Yaklaşık 10 dakika boyunca kısık ateşte kaynattığımız, şerbetimizi içine limon suyunu ilave edip, iki dakika daha kaynat ocaktan alıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz
Bu arada fırını 180 dereceye ayarlıyoruz ısınmaya bırakıyoruz
Yumurta, süt, zeytinyağı ve yeterince tuzu ve un ile birlikte yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz
Hazırladı mı samur 21 eşit parçaya bölüyoruz
Her biri parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz
Açtığımız bezeleri aralarına nişasta serperek yedi tanesini üst üste koyuyoruz
Tüm yufkaları bu şekilde 7şerli gruplar haline hazırlıyoruz
Her bir gruptan oklavayla incecik yufkalar açıyoruz
Böylece elimizde üç adet büyük yufka olmuş oluyor
Bu yufkaların üzerine dövülmüş cevizi paylaştırarak serpiyoruz
Üç yufkayı üst üste koyuyoruz
Bir su bardağın ağzı ile yufkaların üzerine bastırarak yuvarlak kesiyoruz
Azlettiğini ser bir yuvarlağı ortadan ikiye katlıyoruz süt üzerine ilimizle hafifçe bastırıyoruz
Geniş bir fırın tepsisine diziyoruz
Site yarın yakmadan fokur fokur kaynayacak şekilde kızartıyoruz bu sıcak yağı hamurların üzerinde gezdirerek döküyoruz
Isınmakta olan fırınımızın içersine yük tepsimize koyuyoruz üzeri kızarana kadar ortalama 30 dakikada pembeleşiyor, pişiriyoruz
Fırından çıkardığımız sıcak tatlıların üzerine, ilk başta yaptığımız soğumuş olan şerbeti döküyoruz
Afiyet olsun

Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 23:50