Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Bülbül Yuvası

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Bülbül Yuvası konusu , ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By Narsinha

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.11.2012, 22:35   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bülbül Yuvası

1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
2 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
Yeteri kadar un
1 kahve fincanı su
İçi için ceviz
Açarken kullanmak için nişasta
Üzerine sürmek için zeytin yağ
Şerbet için malzeme
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu



Genişçe bir yoğurma kabının içine yumurta, süt, zeytin yağ, su, tuz, sirke katıp elinizle karıştırın ve üzerine yeteri kadar un ilave ederek yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerine nemli temiz bir havlu örtüp yarım saat dinlendirin. Yarım saat sonra dinlenmiş olan hamurdan parçalar koparın ve nişasta kullanarak tatlı tabağı büyüklüğünde bezeler açın. Açtığınız her 4 bezeyi üst üste koyun ve merdane ile büyütebildiğiniz kadar büyütün. Dövülmüş ya da mutfak robotundan geçirilmiş cevizleri açtığınız büyük bezenin üzerine serpin. Fındıklı yufkayı ortadan ikiye kesin ( yarım ay şeklini alacak). İnce bir şişi yarım ay yufkanın başına koyun ve yufkayı şişe sarın. Sarma işlemi bitince yavaşça şişi yufkanın içinden çekerken yufkayı büzebildiğiniz kadar büzün ve iki ucunu simit gibi birleştirerek yağlanmış fırın tepsisine alın. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın
Bir tavada tere yağ ve sıvıyağı eritip her tatlının üzerinde gezdirerek dökün. 5 dakika önceden ısıttığınız fırında 160 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Bu esnada bir tencereye su ve şekeri alıp kaynatın ve içine limon suyunu sıkıp 2 dakika daha kaynatarak ocaktan alın. Bülbül yuvası tatlısı pişince fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra şerbetini üzerinde gezdirerek dökün. Birkaç sat bekletip servis edin. Afiyet olsun

Papatya beğendi.
Narsinha isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 14:25