Muz kızartması Muz kızartması Hem çıtır çıtır hem de yumuşacık olan bu lezzeti denemeye ne dersiniz? [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler 4 adet muz 2 yemek kaşığı mısır nişastası Kaplama harcı için: 1 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tarçın Kızartmak için: 1,5 su bardağı ayçiçek yağı Servisi için: 3 yemek kaşığı pudra şekeri Püf noktası: Kaplamanın gevrek olması için kızartma yağının çok sıcak, tatlının yapımında kullandığınız diğer tüm malzemelerin soğuk olması gerekmektedir. Bunun için hazırladığınız kaplama harcını buzdolabında bekletebilir, içine buz küpleri katabilir ve 1-2 dakika beklettikten sonra harcı sulandırmaması için çıkartabilirsiniz. Pişirme önerisi: - Hazırladığınız kaplama harcına arzuya göre; 1/2 çay bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi katabilirsiniz ancak kızartma esnasında muzların üzerinde küçük yanıklar oluşacaktır. - Damak tadınıza göre kaplama karışımına az miktarda toz şeker ekleyebilirsiniz. Kaplamanın çıtırlık kazanması için sütle birlikte maden suyu kullanabilirsiniz. Servis önerisi: Hazırladığınız muz kızartmasını çikolata sos, bal, akçaağaç şurubu ya da meyve soslarıyla süsledikten sonra da servis edebilirsiniz. Nasıl yapılır - Kaplama harcı için; yumurta ve sütü derin bir karıştırma kabında bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. - Elenmiş un, kabartma tozu ve tarçını kattıktan sonra sulu bir hamur kıvamı alacak olacak kaplama harcını karıştırmayı sürdürün. - Kabuğunu soyduğunuz muzları küçük parçalar halinde dilimleyin. Mısır nişastasını düz bir tabağa aldıktan sonra kızartma esnasında harcı sulandırmaması için muzları öncelikle nişastaya bulayın. - Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Kaplama harcına buladığınız muz parçalarını kızgın yağda renk alana kadar kızartın. - Ilınması ve fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir tabağa çıkardığınız kızarmış muzları, çok fazla bekletmeden servis tabaklarına alın. Üzerlerine pudra şekeri eleyerek sevdiklerinize ikram edin. Afiyet olsun... alıntı |
Saat: 04:58 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.