Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Elmalı Galette Tart

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Elmalı Galette Tart konusu , ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By Ada

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.04.2015, 16:10   #1 (permalink)
Ada
Siyahı da Gökkuşağından Dışlamadılar mı?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
yeni Elmalı Galette Tart

Elmalı Galette Tart

Malzemeler:
Brisée hamur:
150 g un
75 g tereyağı
1 kahve kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı şeker
50-100 ml çok soğuk su


Elma harcı:
2 golden elma
1/2 bardak kuru üzüm
1 kutu labne peyniri
1 tatli kaşığı toz tarçın
3 kaşık toz şeker

Yapılışı:
Soğuk tereyağı küpler halinde kesilir. Elenmiş un, tuz, şeker ve tereyaği robotun içine konur. Robotun metal bıçağı malzemeleri un ufak etmelidir. Aynı işlem eğer istenirse elde de yapılabılır, ama elleriniz soğuk olsun ve tereyağını parmaklarınızın ucuyla ufalar gibi un, tuz, şeker karışımına yedirin.
Hamuru elinizde yapmaya devam edecekseniz aynı kâsede işleme devam edebilirsiniz. Eğer mutfak robotu kullanılıyorsa “kanca” kullanılacak.
Buz dolabında önceden soğutulmuş su yavaş bir şekilde eklenir, hamur kulak memesi denen kıvamda olmalıdır. Bir strech filme sarılarak buzdolabında 40-45 dakika dinlendirilir.
Dinlenen hamuru hafifçe unlanmış zeminde 2-3 mm yüksekliğinde açılır ve bir çatalla pişme sırasında fazla kabarmasın diye delinir. Merdaneye sarılan hamur dikkatli bir sekilde tart kalibina (26 cm çapında) yayılır, tabanına ve kenarlarına iyice oturtulur. Kalıbın çapına göre bir 2 parmak kadar pay bırakılır ve bu arta kalan hamur içeri doğru sanki bir çerçeve yapar gibi kıvrılır.
Hamurun üzerine küp küp doğranmış elmalar ve kuru üzüm yayılır. Üzerine tarçınla karıştırılmış toz şeker serpilir, labne peyniri parçalar halinde üzerine konur ve 25-30 dakika kadar önceden ısıtılmış 190°C fırında kızarana kadar pişirilir. Ilık olarak yenir.


Ada isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 24.04.2015, 16:20   #2 (permalink)
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Elmalı Galette Tart

Biz bunu yersek kaç kilo oluruz var ya

__________________
...
Kimliksiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 24.04.2015, 16:23   #3 (permalink)
Ada
Siyahı da Gökkuşağından Dışlamadılar mı?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Elmalı Galette Tart

çok kilo

Kimliksiz beğendi.
Ada isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 22:27