Bayrama Ne Tatlısı Yapsam Bayrama Ne Tatlısı Yapsam ? Bayram yaklaşırken bayramlık tatlı tarifleri hazırlıkları da başlıyor. Hazır tatlıyı sevmeyenler, kendi tatlımı evde yaparım diyenler, bu bayram da değişik bir tatlı yapayım şaşırtayım diyenler için güzel yapımı kolay pratik tatlı tariferi.. Karakuş -Kravat Tatlısı [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler Yumurta 1 adet yoğurt 1 çay bardağı su 1 çay bardağı zeytinyağı yarım çay bardağı sirke 1 tatlı kaşığı 1 çay kaşığı tuz Bir tutam kabartma tozu un 3 su bardağı Şerbeti için şeker 3 su bardağı su 3.5 su bardağı limon yarım Açmak için: Nişasta Kızartmak için: Sıvıyağ Arasına koymak için: Ceviz Karakuş veya Kravat Tatlısı Nasıl Yapılır? Şerbeti için tencereye şeker su limonu koyup 20 25 dak kadar kaynatın.. Hamur malzemelerini karıştırma kabınızda kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.. Hazırladığınız hamuru altı parçaya ayırın. 20 dakika dinlendirini sağlayın.. Daha sonra zemine ve parçaların üzerine mişasta serperek açın.. Oldukça ince açmaya özen gösterin.. Oklava yardımı ile yufkaları resimde gördüğünüz gibi 3-4 parmak kalınlığında katlayın.. Yarısına kadar katladıktan sonra, 3 cm aralıklarla ceviz dizin kalan yufkayı da cevizin üzerine gelecek şekilde katlayın. Cevizlerin aralarında kalan boşlukları iki parmağınızla işaretleyip bastırdıktan sonra bıçakla kesin.. Kestikten sonra uç kısımlarını yeniden iki parmağınızla bastırıp hafif bir şekilde ortaya doğru büzün..Hazırladığınız yufkaları tavada kızdırdığınız yağa atıp ateşi kısın ve nar gibi kızartın.. Kızaran tatlıları ocaktan indirdikten bir beş dakika sonra soğuyan şerbetinizin içine atın… İki tarafınıda şerbete buladıktan sonra fazla bekletmeyip çıkarın.. Tatlınız servise hazır.. Afiyet olsun:gull: |
Cevap: Bayrama Ne Tatlısı Yapsam - 1 adet yumurta - 3/2 çay bardağı sıvı yağ - 3/2 çay bardağı süt - 1 yemek kaşığı sirke - 1 fiske tuz - yarım paket kabartma tozu -Keki için; - 1 su bardağı ceviz -4 yumurta -1 su bardağı şeker -1 su bardağı un -1 paket kabartma tozu -Şerbeti için; - 4 su bardağı toz şeker - 4 bardak su Üzeri için; - toz fıstık - hindistan cevizi Yapılışı : 4 bardak toz şeker tencereye alınır. Üzerine 4 bardak su konur ve şerbeti pişirilir. Altını kapatmaya yakın 2-3 damla limon sıkılır. Soğutulmaya bırakılır. Geniş bir kaba 4 yumurta kırılır. Üzerine 1 bardak şeker bırakılıp mikserle çırpılır. Şeker eriyince 1 bardak unu ve 1 paket kabartmatozu ilave edilir. Çırpılırken çekilmiş cevizi ilave edilir ve karıştırılır. Keki hazırdır. Geniş bir kaba 1 yumurta kırılır. 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ, süt ve ılıtılan su konulur. 1 kaşık sirke ilave edilir ve bütün sıvılar karıştırılır. Tuzu atılır. 1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar unla hamur yoğurulur. 5-10 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamurdan 20 beze elde edilir ve tabak büyüklüğünde unla açılır. 10 tanesi aralarına yapışmasın diye bol nişasta serpilip üstüste dizilir ve oklava ile açılarak büyütülüp üzerine tereyağ gezdirilen tepsiye alınır. Tepsiden taşıyorsa kenarlarını kesiniz. Üzerine hazırlanan kek harcı yayılır. Kalan 10 beze aynı şekilde açılıp kek harcının üzeri kapatılır. Kenarları düzeltilir ve üçgen dilimler çıkacak şekilde kesilir. Tuzsuz tereyağ eritilip baklavanın üzerine gezdirilir. 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Fırından çıkınca kaynarlığını attığında üzerine soğutulan şerbet gezdirilir. Çıkarılan üçgen dilimler kenar kısımlarından toz fıstığa ve hindistan cevizine bulanıp sunuma alınır. alıntı Afiyet olsun:gull: |
Cevap: Bayrama Ne Tatlısı Yapsam Allı Güllü Tatlısı Tarifi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler : 2 su bardağı su 3 çorba kaşığı buğday nişastası 2 çorba kaşığı tozşeker Gül sosu için: 1 lt’lik kavanoz dolusu gül yaprağı 1 adet limonun suyu 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağı su Şerbet için, yıkanmış gül yaprakları, şeker, su ve limonsuyunu kavanoza koyup, 1 gün boyunca güneşte bekletin. Muhallebi için, su, nişasta ve şekeri tencerede devamlı karıştırarak kaynatın. Gül formunda silikon kalıplara döküp, en az 2 saat buzdolabında bekletin. Servis için şerbeti süzüp, kalıplardan çıkarılan muhallebinin üzerine dökün. Gül yaprakları ile servis yapın. alıntı Afiyet olsun:gull: |
Cevap: Bayrama Ne Tatlısı Yapsam off ellerine saglik gùzelim :cici: |
Cevap: Bayrama Ne Tatlısı Yapsam Afiyet olsun, bu bayram farklı tatlılar yiyelim artık değişik tarif ve önerilere açığız :):gull: |
Cevap: Bayrama Ne Tatlısı Yapsam Karakuşmudur nedir o tatlıya bayıldım ben ya ne güzel görünüyor öyle :) |
Cevap: Bayrama Ne Tatlısı Yapsam Gazete Baklavası Tarifi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 1,5 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 tane yumurta 1 yemek kaşığı sirke 1 pkt kabartma tozu alabildiği kadar un Şerbeti: 5 su bardağı suyumuzu 6 su bardağı şeker Açmak için: 1 pkt nişasta Arasına: 250 gr ceviz içi Üzerine: 1 paket margarin Gazete Baklavası Tarifi Bir kaba 1,5 su bardağı sütü 1 su bardağıyla sıvı yağı 1 adet tane yumurtayı 1 yemek kaşığı sirkemizi ve 1 paket kabartma tozunu alabildiği kadar una katarak yoğuruyoruz. Hamurumuzdan ceviz kadar parçalar kopartılır. Nişasta yardımıyla incecik açarız. Açılan yufkamızı oklavaya sararak kenarından ortasına doğru sıkıştırın. Büzgüler bozulmadan açılıp gazetenin üstüne serilip 5 dk kuruması beklenir. ( gazete dedik ama bence gazete pek de temiz olmayacaktır o yüzden ben sofra mendili kullandım) Yufkalarımızın kenarlarını bıçak yardımıyla düzeltilyoruz ve kestiğimiz parçaları yufkamızın üzerine yerleştiriyoruz ve üzerine de ceviz serpiyoruz. Gazetenin iki ucundan tutup karşılıklı ortaya doğru rulo şekline getirilir. Yufkaları 3-4 cm uzunluğunda kesiyoruz ve tepsimize diziyoruz. Bu şekilde 1 gece bekletiyoruz. Bir gün sonra üstüne eritilmiş ve sıcak margarin döküyoruz. 180 derecelik fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra tatlıyı biraz soğutuyoruz ve üzerine daha sonra yaptığımız ılımış şerbetimizi döküyoruz şerbetini çekince servis edip afiyetle yiyoruz. alıntı Afiyet olsun:gull: |
Cevap: Bayrama Ne Tatlısı Yapsam Kuru Baklava Tarifi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler: 10 adet baklavalık hazır yufka 1,5 su bardağı tahin 1 bardak şeker ceviz Üzerine:pudra şekeri Yapılışı: Baklavalık yufkadan bir adetini tezgahın üzerine açın içine 3-4 yemek kaşığı tahini serpiştirip yayın 3 yemek kaşığı kadar şeker ve dövülmüş cevizi serpiştirip yayın ikinci baklavalık yufkayı üzerine yayıp aynı işlemi tekrarlayın, elinizle bastırın yalnız bu işlemi çabuk yapmaya çalışın ( baklavalık yufkalar çok çabuk kuruyup kırılabilir bu arada diğer yufkaların üzerini kapatın hava alıp kurumasın) yufkanın uzun kısmından iki parmak genişliğinde kıvırıp rulo şeklinde sarın baklava dilimleri şeklinde kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin üzerleri hafif pembeleşene kadar 180 derecede pişirin . Ilıyınca üstüne pudra şekeri serpiştirin. alıntı Afiyet olsun. :gull: |
Cevap: Bayrama Ne Tatlısı Yapsam Kalburabastı Tatlısı Tarifi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Kalburabastı Tatlısının Malzemeleri: 125 gram tereyağı 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 yumurta Yarım kabartma tozu 3 su bardağı un 2 su bardağı çekilmiş ceviz Şerbeti İçin Malzemeleri: 4 bardak şeker 3 bardak su Kalburabastı Tatlısının Yapılışı: Tatlımızın şerbetini hazırlayıp bir kenara ayıralım. Çünkü şerbetimizi soğuk olarak kullanacağız. Bir tencereye suyumuzu ve şekerimizi koyup, orta ısıdaki ateşte 5 dakika boyunca kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Tatlımızın hamuru için; Bir yoğurma kabına sıvıyağ, yoğurt, yumurta, tereyağı, un ve kabartma tozunu ilave edip hepsini bir güzel yoğuralım.Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığına gelmeli. Hazırladığımız hamurdan yaklaşık olarak 28 – 30 adet çıkmalı, büyüklüğü de cevizden az büyük olmalı. Hazırladığımız yuvarlak hamurların her birini, rendenin ince yerinde açtırıp içine cevizini koyup kapatalım. Yağlamış olduğumuz tepsiye, tatlının kapattığımız kısmı aşağıya gelecek şekilde yerleştirelim. Rendemizin verdiği şekil, hazırladığımız tatlının üst kısmı olmalı. 180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika kadar hamurlarımız pişmeli. Pişme ayarının fırından fırına azda olsa farklı olduğunu dikkate alırsak; hamurlarımızın üst kısmının kızarmasını sağlayıncaya kadar pişirelim. Pişen hamurlarımızı fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbeti dökelim ve an az 2 – 3 saat kadar dinlendirelim. Bu süre içinde tatlımızı şerbeti içinde ters düz edersek şerbeti her yerine işlemiş olur. alıntı Afiyet olsun.:gull: |
Cevap: Bayrama Ne Tatlısı Yapsam Çikolatalı Padişah Lokumu Tarifi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] MALZEMELER 4 su bardağı süt 2 yemek kaşığı kakao 4 yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı şeker 1 yumurta sarısı 80 gr. Bitter çikolata 1 yemek kaşığı Tereyağı 1 paket vanilya AYRICA 1 poşet krem şanti, 1 su bardağı süt Çikolatalı Padişah Lokumu Tarifi Vanilya, tere yağı ve çikolata dışındaki malzemeleri tencereye alarak pişirin. Ardından vanilya, tere yağı ve çikolatayı da ekleyerek 3-5 dakika daha pişirin. Islatılmış fırın tepsisinin zeminini bolca hindistan cevizi ile kaplayın. Hazırladığınız harcı dikkatlice tepsiye boşaltın, her yerine yayın. Soğuması için bekletin. Bu arada krem şantiyi süt ile çırpın. Soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi dökün ve yine her yerine yayın. Dikdörtgen şeklinde dilimleyerek yavaşça rulo şeklini verin. Hazırladığınız ruloları servis kasesine dizin ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. alıntı Afiyet olsun…:gull: |
Saat: 14:40 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.