|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Hindistancevizi Sütü konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
11.06.2015, 11:35 | #1 (permalink) |
Siyahı da Gökkuşağından Dışlamadılar mı? | Hindistancevizi Sütü Hindistancevizi Sütü Malzemeler: 1 adet hindistancevizi 500 ml ılık su ( 45°C ) Yapılışı: Hindistancevizinin baş kısmındaki 3 tane noktacığın 2’si bir vidalı şişe açacağı ile delinir ve güçlü bir şekilde çalkalanarak içindeki su bir kâsenin içinde toplanır. İçi tamamen boşaltılan hindistancevizi boylamasına bir çekiç veya kalın saplı bir bıçak yardımıyla ortadan 2’ye kırılır. Kalın kabuk ve meyvenin beyaz etli kısmının arasına bir sivri uçlu bıçak sokularak birbirlerinden ayrılır, patates soyma aleti ile kahverengi olan zar kısmı soyulur. Bir blenderin içinde parmakla dokununca sıcakça olacak 45°C su ve hindistancevizi parçaları, un ufak olana kadar çekilir ve bu karışım bir tülbent bulunan süzgeçten son damlasına kadar süzülerek, hindistancevizi sütü elde edilir. Posası daha sonra un için kullanılacaktır. |
11.06.2015, 14:12 | #2 (permalink) |
“Geçti artık,göğsümdekuş barınmaz anladım. ” (Metin Altıok) | Cevap: Hindistancevizi Sütü Hindistancevizine bayılırım ama kendi çiğ tadı hoş değil yani ben sevmedim ama işlenmiş olanı ve tatlılarda kullanılanı çok hoş yakışıyor. Bunuda deneyeceğim
__________________ ''Beni anlamadın demeyeceğim. Beni anladın. Zaten en dayanılmaz acı buydu. Sen beni anladın. Anladığın halde canımı yaktın..'' (Frida Kahlo) |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |