|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Oktay Usta Fırında Helva konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
14.07.2015, 19:12 | #1 (permalink) |
| Oktay Usta Fırında Helva Oktay Usta Fırında Helva Malzemeler 800 gr 4 su bardağı dolusu tahin helva 2 su bardağı süt Bir adet limon Ceviz kırılmış olarak Yapılışı Tahin helvamızı bir kabın içerisinde ezelim daha kolay olması için ince rende ile rendeleyebiliriz. Sütü az az ilave edelim yumuşak bir kıvamda pürüzsüz olacak helvamız ve iyice karıştıralım kıvamına göre sütü azaltıp çoğaltabilirsiniz.Bir adet limonu sıkalım çekirdeklerinin olmamasına dikkat edelim ve tekrar helvamızı güzelce karıştıralım.Güveçte çok güzel oluyor bu yüzden küçük güveçlerin içine tam doldurmadan helva karışımını dolduralım şişeceği için tam olarak doldurmayalım. Güveçlerin üzerine kırılmış ama toz halinde olmayan cevizleri serpelim ve fırınımızda 190 derecede 10 ile 20 dakika arası pişirelim kontrol edelim güveç fırın helvamız kabaracaktır ve üzeri hafif kızaracaktır.Piştikten sonra sıcak olarak servis edelim hızlı bir şekilde çökme olacaktır afiyet olsun.
__________________ Taklitler aslını yaşatır. KIPSS. Ben soğuk değilim, siz cıvıksınız. . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |