|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Samsa Tatlısı Yapımı konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
13.09.2015, 18:52 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Samsa Tatlısı Yapımı Samsa Tatlısı Yapımı 6 adet milföy hamuru 1 su bardağı ceviz 1 adet yumurta 1-2 yemek kaşığı toz şeker Şerbeti için; 3 su bardağı şeker 4 su bardağı su Yumurtayı sarısından ayırıyoruz ve sarısını tatlının üzerine beyazını da içine kullanıyoruz. Cevizi (fındık, fıstıkta olabilir ) 1-2 yemek kaşığı şekeri yumurta akıyla karıştırıp iç harcımızı hazırlıyoruz. Milföy sayısı arttıkça iç malzemeleri aynı oranda arttıralım. Milföyleri oklava ve un yardımıyla biraz açıyoruz. Uzun kısmına harcımızı koyarak sarıyoruz. Bıçakla 2-3 parmak kalınlığında kesiyoruz. 1 milföyden 4-5 tane çıkıyor. Tepsimizi yağlamadan koyuyoruz ve üzerine yumurta sarısını sürerek 180 derecede üzeri iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Şerbeti kaynatıp her ikisi de sıcakken üzerine döküyoruz. Afiyet olsun… |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |