|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Mürdüm Erikli Çörek Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
19.09.2015, 09:33 | #1 (permalink) |
| Mürdüm Erikli Çörek Tarifi Mürdüm Erikli Çörek Tarifi Malzemeler: 10 gr instant maya 1 yumurta akı içine sarısı dışına Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı süt 10 adet mürdüm eriği (tatlı olursa iyi olur) Bir çimdik tuz 2-2,5 su baradağı un 10 tatlı kaşığı toz şeker Tarçın Pudra şekeri Hazırlanışı: Bir kabın içerisine öncelikle iki bardak unumuzu koyup ortasını açıyoruz (az gelirse yavaş yavaş daha sonra un ekleyebilirsiniz) instant mayayı, şekeri, sütü, sıvı yağı, yumurta akını ve tuzumuzu ekleyip hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip hamurumuzu bir kase içerisine alıp üzerine bir bez örtüp hacmi iki katına çıkana kadar bekletiyoruz. Daha sonra on beze yapıp her bir bezeyi avucumuzun içerisinde açıyoruz. Mürdüm erikleri yarıp ortasındaki çekirdeği çıkarıp içerisini bir tatlı kaşığı toz şeker ve isterseniz biraz tarçın ekliyoruz. Bezelerin ortasına bu erikleri yerleştirip yuvarlak toplar yapıp önceden yağladığımız tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 175 derecede önceden ısıttığımız fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz. Bu tarz tatlı çörekler ılıkken daha lezzetli oluyor, servis edeceğiniz çöreklerin üzerine pudra şekeri serpin ertesi güne kalan olursa tekrardan fırında ısıtıp üzerine pudra şekeri dökerek servis edin... Afiyet olsun...
__________________ . . . . . . . . . |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |