Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Hurma Pastalarda Nasıl Kullanılır?

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Hurma Pastalarda Nasıl Kullanılır? konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 21.09.2015, 19:37   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Hurma Pastalarda Nasıl Kullanılır?

Hurma Pastalarda Nasıl Kullanılır?


Kuru üzümün kullanıldığı tüm kek ve kurabiyelerde, tatlı çeşitlerinde hurma rahatlıkla kullanılabilir. Eğer hurmalar kururlarsa birkaç saat veya bir gece su içerisinde bekletilerek yumuşatılır. Ufak ufak doğranarak kuru üzüm niyetine veya kuru üzümle beraber kek, kurabiye karışımının içerisine eklenebilir.

Ev yapımı dondurmalar ve pudinglerde bir gece önceden ıslatılmış olunan hurmalar robotton geçirilerek şeker niyetine tatlandırıcı olarak kullanılabilir.

Hurma ile birçok tatlı yapılabilir fakat şekerli ve doyurucu olduğu için genellikle şeker tüketmeyen ve sağlıklı tatlılar hazırlamak isteyenler tarafından tercih edilir.

Şekersiz, besleyici bir hurmalı tatlı tarifi
  • 2 bardak hurma
  • 2 bardak ceviz içi
  • 1 bardak kabuksuz beyaz fındık içi
  • 1 bardak kakao veya hindistan cevizi yağı
  • Kakao tozu
  • Buz kalıbı
Yapılışı
  • Hurmalar bir gece önceden ıslatılır. İyice yumuşamış olan hurmalarım kabukları soyulur. Eğer kabuklarını soymak zor ise soyulabildiği kadar kabuktan arıdırılır.
  • Bir mutfak robotu ile yumuşamış olan hurmalar iyice çekilir. Roboton içerisine fındıklar ve cevizler eklenir. Çok fazla kaybolmayacak kadar hurmalarla beraber ceviz ve fındık da çekilir. Hazır olan bu karışım daha sonra buz kalıbının içerisine konur. Kare yerine istenen şekildeki buz yapma kalıpları kullanılabilir. Özellikle çocuklar için olan şekiller daha eğlenceli olabilir. Kalıplara konulan karışım buzdolabında veya buzlukta bir süre bekletilir. Yeterince dondurulurlar. Buz çıkarması zor olan kalıpları tercih etmemek daha doğru olacaktır.
  • Kalıptan çıkarmadan önce kakao veya hindistan cevizi yağı bir kapta eritilir, içerisine kakao tozu istenen kadar eklenir iyice birbirine karıştırılır.
  • Donmuş olan karışım tek tek kakaolu karışıma batırılır ve kakaonun karışımı iyice sarması sağlanır. Kakao ve hindistan cevizi yağı hemen donduğu için şekilli donmuş karışımımız hemen çikolata ile kaplanmış olacaktır. Daha sonra bir kapta buz dolabına konur ve istendiğinde tatlı niyetine kilo alma korkusu yaşamadan yenebilir.
Bu şekersiz, besleyici tatlı ile çocukların aburcubur yemesinin önüne geçilebileceği gibi bu kolay tatlı çocuklarla beraber hazırlanabileceği için bu tarif eğlenceli bir mutfak aktivitesine de dönüştürülebilir.

DeRDeST isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 03:42