Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Tatlılar (https://www.forumaski.com/tatlilar/)
-   -   Armut Pastalarda Nasıl Kullanılır? (https://www.forumaski.com/tatlilar/167851-armut-pastalarda-nasil-kullanilir.html)

DeRDeST 21.09.2015 19:46

Armut Pastalarda Nasıl Kullanılır?
 
Armut Pastalarda Nasıl Kullanılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Pasta yapmak, günümüzde çeşitli tariflerle çok daha kolay hale gelmiştir. Önceleri sadece pastanelerde yapılmasına alışılmış pastalar artık mutfaklarda da yapılmaya başlanmıştır. Evlerde yapılan pastalarda pastanelerdeki gibi çeşitlidir.

Pastalar kremasına veya üzerine katılan meyveler ile çeşitlendirilebilir. Pastaya tat verecek meyvelerden birisi de armuttur. Diğer meyveler gibi armut da pastaya hamurla beraber değil krema ile beraber ya da doğrudan katılır. En çok tercih edilen ve kullanılan yöntem, armutu direkt olarak pastaya katmaktır.

Öncelikle armut süs yapılmak amacıyla pastanın üzerine konulabilir. Süs olacağı için kabuğunun soyulmaması ve kabuğunun yeşil renginin de pastaya renk vermesi istenir. İnce dilimler halinde kesilen armut, pastanın üzerine farklı şekiller yapılarak konulabilir. Bu uygulamada dikkat edilmesi gereken husus armutun kararma ihtimalidir. Armutun havayla teması sırasında iç bölgesinde renk koyulaşmaları oluşabilir. Bu da pastanın görselliğine olumsuz etki yaratır. Kısa sürede tüketilecek pastalar için bu renk değişimi fazla olmayacağından bu durum göz ardı edilebilir. Fakat gün içinde tüketilmeyecek pastalar için süslemede armut kullanılacaksa, armutun havayla teması engellenmelidir. Pastanın üzerine armutlar düzenlendikten sonra armutlar üzerine kapatılacak bir sos veya jel, armutun havayla temas ederek kararmasının önüne geçer. Pasta üzerine konulacak armutlar için bu konu önemlidir. Gün içinde tüketilmeyip dolapta bekletilecek pastalar için süsleme, tüketimden hemen önce de yapılabilir. Yapılan pasta süslemesiz bir şekilde saklanır, yenileceği zaman süslenir ve servis edilir. Bu işlem üzerindeki meyvelerin taze bir şekilde tüketilmesini sağlar.

Armutun pastalarda bir diğer kullanım şekli ise pastanın kremasına katılması veya pastanın kek arasına konulmasıdır. Öncelikle pasta içerisine konulacak armutların soyulması gerekir. Ayrıca keke ve kremaya göre sert olacak armutun pastaya eklenmeden önce sıcak suda haşlaması yapılır. Armut soyulup ortadan ikiye ayrıldıktan sonra hafif yumuşaması için haşlanır. Haşlanan armutlar krema içerisine katılacaksa püre haline getirilerek krema yapıldıktan sonra kremayla karıştırılabilir ve pastaya bu şekilde katılabilir. Haşlanan armutlar direkt olarak da pastanın kekleri arasında yerini alabilir. Tercihe göre haşlanan armutlar ince dilimler halinde ya da yarım armut halinde büyük olarak kek arasına sıralanır. Üzerine kek kalıbı kapatılarak diğer pasta yapma işlemleri uygulanabilir. Yarım armut halinde pastanın arasına konulacak armutlar pasta dilimlenince hoş bir görünüm kazandırır.


Saat: 20:49

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.