|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Paşa Lokması konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
07.10.2015, 01:50 | #1 (permalink) |
Gecmiş toz gibidir,üfle gitsin .. | Paşa Lokması Paşa Lokması Hamuru için malzemeler; 500 gr. un 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ ½ su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 çay kaşığı kabartma tozu 2 yemek kaşığı sirke Açmak için malzemeler; 1,5 su bardağı nişasta İç harç için malzemeler; 3 su bardağı dövülmüş ceviz Şerbet için malzemeler; 5 su bardağı su 4,5 su bardağı şeker 3-4 damla limon suyu Üzeri için malzemeler; 2-3 yemek kaşığı tereyağı Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın ve şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın ve içine limon sıkıp soğutun. Hamur için olan tüm malzemeleri yoğurarak hamur kıvamına getirin. Çok yumuşak bir hamur olacak un ilave etmeyin. Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve bir parçayı alıp oklavayla çok ince açın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve ortadan ikiye kesin. Dövülmüş ceviz serpip, rulo yapın. Ruloları fırın kabınızın derinliği boyunda kesip, baklavalar elde edin. Kalıbınıza dıştan başlayarak, çok sıkışık olmayacak şekilde dizin ve diğer hamurları da bu şekilde açıp fırın kabınızı doldurun. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin. Sıcak tatlıya fırından çıkar çıkmaz aldığı kadar şerbeti dökün ve soğutun. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |