Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Tatlılar (https://www.forumaski.com/tatlilar/)
-   -   Sonbaharın gözdesi tarçınlı kek (https://www.forumaski.com/tatlilar/170940-sonbaharin-gozdesi-tarcinli-kek.html)

Jade 07.11.2015 09:38

Sonbaharın gözdesi tarçınlı kek
 
Sonbaharın gözdesi tarçınlı kek


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Malzemeler
Kek harcı için:

3 adet yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı süt
3/4 su bardağı ceviz içi
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın

Kek kalıbını yağlamak için:

1/2 tatlı kaşığı tereyağı
1/2 tatlı kaşığı un

Üzeri için:

3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tarçın

Nasıl yapılır
- Yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırın. Toz şeker ekleyip mikser yardımıyla, yüksek devirde beyaza yakın bir renk alana kadar karıştırın.

- Ayçiçek yağı ve sütü katıp karıştırma işlemini sürdürün. Ayıklanmış ceviz içlerini küçük parçalar halinde kırın.

- Elenmiş un, kabartma tozu ve tarçın karışımını sıvı malzemelere azar azar ilave edip kıvam alana kadar karıştırma işlemini sürdürün.

- Son olarak hafifçe unlanmış ceviz içlerini katıp kek harcını bir spatula yardımıyla hafifçe karıştırın.

- Dilimli kek kalıbı ya da ısıya dayanıklı fırın tepsisini oda sıcaklığında bekleyen tereyağıyla yağlayıp hafifçe unlayın. Hazırladığınız kek harcını döküp üzerini düzeltin.

- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kontrollü olarak 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız keki oda ısısında dinlendirdikten sonra kalıbından ters çevirerek çıkartın. Daha sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.

kadınvekadın

blacksea 21.11.2015 15:49

Cevap: Sonbaharın gözdesi tarçınlı kek
 
teşekkürler


Saat: 18:51

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.