Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Tatlılar (https://www.forumaski.com/tatlilar/)
-   -   Dondurmalı Sünger Pandispanyalı Yaş Pasta Tarifi (https://www.forumaski.com/tatlilar/178280-dondurmali-sunger-pandispanyali-yas-pasta-tarifi.html)

Papatya 07.03.2016 10:32

Dondurmalı Sünger Pandispanyalı Yaş Pasta Tarifi
 
Dondurmalı Sünger Pandispanyalı Yaş Pasta Tarifi

dondurmalı yaş pasta, sünger pandispanya, sünger pandispanyalı dondurmalı yaş pasta tarifi

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Malzemeler :

Keki İçin ( Sünger Pandispanya İçin)

5 Adet yumurta
1 Tutam tuz
2,5 Çay bardağı dolu dolu şeker (230 Gram)
3 Çay bardağı tepeleme un (165 Gram)
2 Yemek kaşığı kaynar su
1 Paket kabartma tozu

Krema ve Sosu İçin Diğer Malzemeler :

3 yemek kaşığı dondurma çeşidi

Krema:

3 su bardağı süt
1, 5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker(ben bu ölçülerin yarısını kullandım)

Malzemeleri karıştırıp pişirip krema yapıyoruz.

Çikolata sosu için (Malzemeleri karıştırıp pişirip sos yapıyoruz)

2 kahve fincanı süt
Yarım yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kakao

Yapılışı :

Öncelikle sünger pandispanyayı yapıyoruz.

Öncelikle yumurtaların sarılarını bir kaba, beyazlarını ayrı başka bir kaba koyalım.
Beyazlarının içine bir tutam tuz atarak, köpük köpük, kar gibi olana kadar mikserle çırpıyoruz.
Ayrı bir kapta duran sarılarının içine şekeri koyarak çırpmaya başlayalım, içine 2 yemek kaşığı kaynar suyu da ekleyip rengi iyice açılana kadar çırpmaya devam edelim. (Kaynar su şekerin daha rahat erimesini sağlayacaktır)
Unu ve kabartma tozunu eleyip, içerisine; yumurta sarıları ve beyazlarının olduğu iki karışımı da ekleyelim. Mikserle yaklaşık 1-2 dakika çırpalım.
Fırın tepsimizi tereyağı ile yağlayıp, hafifçe unlayalım, ardından silkeleyelim. Kenarlarına serpmeyi unutmayın ki kekimiz kolay çıksın.
Karışımımızı tepsiye döküp, masaya 3-4 kez vurarak içindeki hava kabarcıklarını çıkaralım ki, yamuk yumuk kabarmasın.
Tepsiyi soğuk fırına atalım.
Kenarlarından kabarmaya başlayıncaya kadar 200 derecede, sonrasında ise 150 derecede, pembeleşinceye kadar pişirelim. (Benimki fırına koyduğum ilk andan itibaren 45-50 dakikada pişti)
Piştiğini düşündüğümüz an kürdanı keke sokup hamursuz çıktığını görüp emin olalım.
Keki fırından çıkardıktan sonra kenarlarını kürdan yardımı ile sıyırıp, temiz bir bezin üzerine ters çevirelim.
Soğuduktan sonra kesebiliriz, öncesinde kesersek dağılacaktır.
Sünger gibi, fısır fısır, lezzetli pandispanyamız hazır.

Şimdi Kremamızı hazırlamaya geçelim. Kremamızdaki malzemelerimizi karıştırıp krema yapıyoruz.

Krema soğuyunca 3 yemek kaşığı dilediğimiz dondurmadan katıp karıştırıyoruz. (Ben damla sakızlı dondurma kullandım) Pastamızı dilediğimiz meyve suyu çeşidi ile ıslatıyoruz (Ben karışık meyve suyu kullandım)Kremanın yarısını pastanın arasına kalanını da üstüne kenarlarına sürüyoruz. Çikolata sosunu krema sıkacağına koyuyoruz (Sıkacağımın ucu şırınga ucu gibiydi ama daha kalın tabi, pipet kalınlığında). Çikolata sosunu pastanın üstüne aralıklı, şerit şerit sıkıyoruz. Sonra kürdanla şeritleri dik olarak bir aşağı bir yukarı olacak şekilde birer parmak boşluk bırakarak çiziyoruz. Yani şeritler yan duracak, çizgileri dik çekeceğiz. Kalan sosu pastanın kenarlarına sürüyoruz. 1 saat dolapta bekletiyoruz ve dilimleyip servis ediyoruz.
Süsleme aşaması ile ilgili çok soru geldiği için daha detaylı anlatımı aşağıya ekliyorum.
Kremayı sürdüğünüz pastayı önünüze alın. Farz edin ki bu pasta dikdörtgen şeklinde. Dikdörtgenin sol kısa kenarından başlayıp sağ kısa kenarına doğru çikolata sosu ile düz çizgiler çizin aralıklı olarak. Şu an önünüzde yaya yolu gibi çizilmiş bir pasta var. Şimdi kürdan ile dörtgenin geniş kenarından yukarıdan aşağıya yani kendinize doğru düz bir çizgi çekin. Şimdi bir parmak aralık bırakıp ikinci düz çizgiyi kendinizden başlayıp yukarı doğru çekin. Üçüncü çizgiyi tekrar bir parmak aralık bırakıp yukarıdan kendinize doğru çekin ve böyle bir aşağı bir yukarı sonuna gelene kadar devam edin.

Afiyet Olsun:gull:

alıntı


Saat: 01:01

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.