Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
facebook bağlan


Fiyonk Tatlısı Tarifi

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Fiyonk Tatlısı Tarifi konusu , Fiyonk Tatlısı Tarifi fiyonk tatlısı yapılışı, fiyonk tatlısı malzemeleri, fiyonk tatlısı nasıl yapılır, somon filetolu fiyonk şöleni, fiyonk tatlısı tarifi Şerbetli tatlıları ve farklı sunumları seviyorsanız, fiyonk şeklindeki bu tatlıyı ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26.08.2016, 13:40   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Fiyonk Tatlısı Tarifi



Fiyonk Tatlısı Tarifi

fiyonk tatlısı yapılışı, fiyonk tatlısı malzemeleri, fiyonk tatlısı nasıl yapılır, somon filetolu fiyonk şöleni, fiyonk tatlısı tarifi


Şerbetli tatlıları ve farklı sunumları seviyorsanız, fiyonk şeklindeki bu tatlıyı mutlaka deneyin

Malzemeler
2 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
8 çay bardağı un
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
Şerbeti için
800 g toz şeker
2.5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Üzeri için
Toz Antep fıstığı
İri kırılmış ceviz

Hazırlanışı:
Şerbeti hazırlamak için toz şeker ve suyu bir sos tenceresinde kaynatın. Şeker tamamen eriyince limon suyunu ilave edip 7-8 dakika daha kaynatın. Daha sonra şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru için yoğurt, yumurta ve tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. İrmik, kabartma tozu ve unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru hafif unladığınız tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla açarak şeritler kesin. Şeritleri tekrar keserek dikdörtgen parçalar elde edin. Dikdörtgenleri ortadan sıkıştırarak fiyonk şekli verin. Fiyonk hamurları ısıttığınız ayçiçek yağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Hamurları soğuyan şerbetin içine atarak 3-4 dakika bekletin. Süzerek bir servis tabağına alın. Üzerini toz Antep fıstığı ve iri kırılmış cevizle süsleyerek servis yapın.

__________________
all the best.




[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
YeşiL6 isimli Üye şuanda  online konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 3
Lavin, Papatya, YeşiL6
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.



Saat: 16:11