Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Tatlılar
facebook bağlan


Kremalı meyveli tart

Tatlılar kategorisinde açılmış olan Kremalı meyveli tart konusu , Kremalı meyveli tart Malzemeler Tart hamuru için: 110 gram tereyağı (1/2 su bardağı) 15 gram fındık (4 yemek kaşığı) 90 gram pudra şekeri (1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı) ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By Mehru

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.08.2016, 17:29   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kremalı meyveli tart



Kremalı meyveli tart





Malzemeler
Tart hamuru için:

110 gram tereyağı (1/2 su bardağı)
15 gram fındık (4 yemek kaşığı)
90 gram pudra şekeri (1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
240 gram un (1 + 1/2 su bardağı)

Kreması için:

3/4 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya

Üzeri için:

100 gram ahududu
100 gram çilek
100 gram yaban mersini

Nasıl yapılır
Fındığı mutfak robotunun içine alın ve güzelce öğütün.

Tereyağını küp küp kesin ve fındıkların üzerine alın. Mutfak robotunun içinde ikisini birden tekrar karıştırın. Tereyağının yumuşamasını sağlayın.

Üzerine pudra şekeri, yumurta ve yarım bardak unu ilave edin. Mutfak robotunun içinde karışım hamur kıvamını alana kadar yaklaşık 1 dakika daha karıştırın.

Robotun içinden çıkarın. Geriye kalan unu ilave edin ve yoğurun.

Tartı 4 eşit parçaya bölün. 3 mm kalığında parçalar elde edin ve 14 cm'lik tart kalıplarının içine yerleştirin.

Tartlarınızın üzerine çatalla minik delikler açın. 30 dakika dondurucuda dinlenmeye bırakın.

Dinlendikten sonra 160 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Bu sırada kremayı hazırlayın. Orta boy bir tencerenin içine un, süt, toz şeker, nişasta ve vanilyayı aktarılıp tel çırpıcı ile güzelce karıştırın.

Ardından orta ateşteki ocağınızın üzerine alın ve karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.

Krema hafif soğuduktan sonra pişen tartlarınızın içini kremayla doldurun. Üzerini yıkayıp, saplarından ayırdığınız meyvelerle süsleyin ve servis edin.

Afiyet olsun...

kadınvekadın

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 27.08.2016, 17:33   #2 (permalink)
Özel Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kremalı meyveli tart

Ya kremasini bu sekil yapinca nisasta kokuyo ve pastane etkisi vermiyor. Sivi krema ile labneyi karistirip yarim bardak sut ekleyip yine yuksek devirde cevirin tadini kontrol edin begeniyorsaniz dokun uzerini doseyin ama ben bi paketde krem santi atiyorum hem hafif hem kabarcik oluyor. Turtadan getirdikten 10 dk sonra bisey kalmiyor : )

Jade beğendi.
__________________

Mehru isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Jade, Mehru
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.



Saat: 18:58