Kıtırlı kuru kayısı tatlısı Kıtırlı kuru kayısı tatlısı Mutfağınıza renk katacak sağlıklı ve pratik yemek tarifleri İkbal Gürpınar'dan geliyor. MALZEMELER 500 gr kuru kayısı 1 bardak şeker 2 bardak su 3-4 adet karanfil KITIRLAR İÇİN 2 kaşık tereyağı 1 bardak un 3 çorba kaşığı toz şeker YAPILIŞI Kayısılar yıkandıktan sonra 2 bardak su, şeker ve karanfiller ile 10 dakika kadar kaynatılır. Pişen kayısılar bir fırın kabına alınarak üzerine, un, tereyağı ve şeker karıştırılıp ufalanır. 200 derecelik fırında 20 dakika kadar kıtırlar kızartılıp ılık olarak servis edilir. Arzuya göre dondurma veya kaymakla da servis edilebilir. |
Saat: 06:38 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.