|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Pekmezli Kabak Tatlısı konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
11.08.2013, 11:57 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Pekmezli Kabak Tatlısı Pekmezli Kabak Tatlısı Malzemeler 1.250 gr temizlenmiş kalın dilimlenmiş tatlı kabak 260 gr şeker 1 cup üzüm pekemzi Tahin Ceviz ya da fındık içi Yapılışı Kabakları geniş bir tencereye dizip üzerine şekeri kaşık yardımı ile kekin üzerine pudra şekeri serper gibi eşit olarak yayalım. Ben kabağı birden fazla sıra olacak ise her sıranın üzerine şeker serperek yapıyorum. Dilerseniz sizde bu yöntemi kullanabilirsiniz. Kabağı şeker ile kapladıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp 2 saat kabakları sulanması için bekletelim. (Eğer vaktiniz yok ise kabakları biraz su ekleyip pişirebilirsiniz.) Sürenin sonunda kabakları kısık ateşte yumuşayana dek pişirelim. Pişen kabakları fırın kabına aktarıp üzerine pekmezi gezdirip önceden ısıttığımız 170 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirelim. Kabaklar soğuduktan sonra tahin ve ceviz veya fındık eşliğinde servis edelim. Afiyet olsun…. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |