|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Çerkez Tatlısı Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
11.08.2013, 12:03 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Çerkez Tatlısı Tarifi Çerkez Tatlısı Tarifi Malzemeler 500 gr un 10 yumurta sarısı 1 yumurta akı 15 gr maya 300 ml su 200 gr tereyağı 200 gr ceviz içi 10 gr toz tarçın 700 gr tozşeker Kızartmak için Ayçiçeği yağı Yapılışı Tozşeker ve suyu tencereye alıp 10 dakika kaynatıp soğumaya bırakın. Un, maya, tereyağı ve yumurtaları mikserle hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. Ceviz içi, yumurta sarıları ve tarçını bir kasede karıştırın. Hamuru merdane ile açıp cevizli karışımı içine yayın. Hamuru rulo şeklinde sarın ve 1 saat derin dondurucuda bekletin. Hamuru 4 cm aralıklarla kesin. Kızgın yağda kızartın. Önceden hazırladığınız şurubun içine atıp antepfıstığıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |