Şam Tatlısı Tarifi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Şam Tatlısı Tarifi Malzemeler 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı un yarım kiloluk 1 paket irmik 1,5 çay kaşığı kabartma tozu 100 gr. tuzsuz fındık Şerbet İçin 2,5 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Yapılışı Yoğurt ve şekeri derin bir kapta çırpın. Unu azar azar ekleyip karıştırın. İrmik ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın. Orta büyüklükte fırın tepsisini hafif yağlayın, karışımı dökün. Üzerine eşit aralıklarla fıstıkları dizin, 180 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin. İyice kızarınca fırını kapatın, tatlı ılıyıncaya kadar fırının içinde bekletin, Şerbeti hazırlamak için; su ve toz şekeri tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1-2 dakika sonra ateşten alın. Ilık şerbeti ılık tatlını üzerine gezdirin. Tatlı şerbeti çekince küçük kareler halinde dilimleyin servise sunun |
Saat: 03:12 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.