|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Kümbet pasta tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
19.10.2013, 14:37 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Kümbet pasta tarifi Kümbet pasta tarifi Malzemeler 6 Yumurta, 4,5 Çorba kaşığı un, 2,5 çorba kaşığı kakao, 2,5 silme fincan toz şeker, yarım çay bardağı sıcak su, 1 çay kaşığı aroma Krema için : 1+1 /4 su bardağı süt, 3 yumurta sarısı, 4 çorba kaşığı un, 2,5 çorba kaşığı pudra şekeri, 1 çay kaşığı aroma Hazırlanışı: İlk olarak Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayıralım. Ayırdığımız yumurta beyazları, toz şekerin yarısı ile beze kıvamına getirelim. Kalan şeker ile yumurta sarılarını çırparak mayonez kıvamına getirelim. Rengi açıldıktan sonra su ve aromalareı ilave edelim ve el ile karıştıralım. Son olarak ise un, nişasta ve kakao ilave ederek yine el ile karıştıralım ve 175 derece ısıtılmış fırında 35- 40 dakika kadar pişirelim. Soguduktan sonra ise ortadan ikiye keselim. Kestiğimiz parçaları sıcak ve şekerli su ile ıslaralım Çukur bir kabın içine , hazırladığımız pandispanyaları bırakalım ve şeklini almasını sağlayalım. üzerine pasta kreması ve diğer meyveleri koyduktan sonra, diğer parça pandispanya ile üzerini kapatalım. Streç filmin kenardan sarkan parçalarını üzerine kapatarak bir gece buzdolabında bekletelim. Ertesi sabah pastamızı kalıptan ayıralım ve ters çevirelim üzerini zevkinize göre istediğimiz malzemeler ile süsleyebiliriz. Örneğin krem şanti, şeker hamuru puding gibi.. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |