|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Ayva Tatlısı konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
19.11.2013, 23:55 | #1 (permalink) |
Galatasaray'ım
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Ayva Tatlısı Ayva Tatlısı Malzemeler 6 adet orta boy ayva 4 su bardağı toz şeker 6 su bardağı su 2 rulo kaymak Tatlının yapılışı Ayvalar güzelce yıkanıp temizlendikten sonra soyulur ortadan ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılır. Her bir ayvanın ortasına bir fincan şeker dökülür ve üzerini örtecek kadar su konulup bir saat kadar kısık ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra ayvaların üzerine kaymak ilave edilip servis yapılır. Not: Ayvaların kırmızı olması için on adet ayva çekirdeği de tencereye atılır ve mümkünse bakır tencere kullanılır. Ayva tatlısının kırmızı olmasını sağlayan bakır tenceredir.
__________________ Sus!.. Sus ki ölüm bana yâr ben ölüme Yâr olayım… sen toprak kesil cesedime… |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |