|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
30.11.2013, 15:32 | #1 (permalink) |
Galatasaray'ım
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi 2 kişilik 2 su bardağı süt 1 çay kaşığı vanilya 2 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı limonun suyu 2,5 çorba kaşığı irmik 1 çay kaşığı margarin Yarım limonun rendelenmiş kabuğu Süslemek için: Limon dilimleri Sütü, vanilya ve tozşekerle tencereye aktarıp pişirin. Bu esnada şeker eriyince limon suyunu ve irmiği ilave edin. Sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Koyu kıvamlı bir hal aldığında, margarin ve rendelenmiş limon kabuğunu katın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. 2 kup bardağına pay edin ve buzdolabına koyup soğutun. Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın. Not: Malzemeyi 2 katına çıkarıp muhallebiyi bir kalıba dökebilir ve soğutup donduktan sonra dilimleyerek de servis yapabilirsiniz.
__________________ Sus!.. Sus ki ölüm bana yâr ben ölüme Yâr olayım… sen toprak kesil cesedime… |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |