Kaşık Helvası Kaşık Helvası [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] MALZEMELER • 250 gr tereyağı • 3 su bardağı un • 2 su bardağı şeker Kasik Helvasi Kaşık Helvası tarifi 1- Tencerede yağ eritilir. Un ilave edilip kavrulur. İyice kavrulduktan sonra ateşten alınır. 2- Şeker ilave edilip, karıştırılır. Soğumadan hemen kapağı kapatılır. Biraz bekledikten sonra kapağı açılıp, bir çay bardağı su ilave edilip, iyice karıştırılır. Toplanmazsa hafif yoğrulur. 3- Daha sonra helvadan bir kaşık alıp, elle bastırılıp kalıp yapılır. Servis tabağına kaşık kalıbını almış helvalar yerleştirilir. |
Saat: 15:22 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.