Peynirli Katmer Tatlısı Peynirli Katmer Tatlısı [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] MALZEMELER • 2 yumurta • 1 çay bardağı sıvıyağ • 500 gr tuzsuz peynir • 1 su bardağı süt • 5 su bardağı un • Nişasta • 300 gr tereyağı • 1 tatlı kaşığı karbonat Şerbeti: • 5 su bardağı şeker • 3.5 su bardağı su Peynirli Katmer Peynirli Katmer tarifi 1- Yumurta, yağ, süt, karbonat karıştırılır. Un ilave edilip yoğrulur. Hamurun kulak memesi yumuşaklığında olması gerekir. 2- Hamuru ortadan ikiye bölün. Her parçayı 12 parçaya bölüp yuvarlayın. Nişasta ile tepsi büyüklüğünde açın. 3- 12 yufkayı sırayla tepsiye koyun. Arasına rendelenmiş peynir serpip bir 12 yufka daha yerleştirin. 4- Dilimlere kesin. Kızgm tereyağını üzerinde gezdirin. Fırına verin. 5- Katmer soğuyunca sıcak şerbet döküp sıcak olarak servis yapın. |
Saat: 07:33 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.