Katmer Tatlısı Katmer Tatlısı [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler 12 baklava yufkası 60 gr tereyağı 8 yemek kaşığı toz şeker 8 yemek kaşığı toz Antep fıstığı 3 yemek kaşığı kaymak Hazılanışı Gaziantep yöresine ait tatlıyı özellikle sıcak servis yapmaya özen gösterin. Tereyağını eritin. Yufkalardan üç tanesini aralarını yağlayarak üst üste dizin ve tekrar yağ sürün. Üzerine toz şeker ve toz fıstık serpiştirin. Yufkanın alt ve üst tarafından üç parmak kadar içe doğru katlayın. Katlanan kısımların üzerine yağ sürün. Kaymağı küçük parçalara bölüp gelişigüzel serpiştirin. Sağ ve sol taraftan ortaya doğru katlayıp kapatın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yapışmaz tavaya tereyağı sürüp önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine kaymak yerleştirip, toz fıstık serpiştirerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |
Cevap: Katmer Tatlısı Muhteşem görünüyor..resim net olmasa da iştahı kabartmak için yeterli Teşekkürler paylaşım için |
Cevap: Katmer Tatlısı 15 gun önce antep mutfagı kahvaltısına gitmiştim yedım sıcak guzel bol fıstıklı hamuru da oldukca ınce ıdı tadı guzeldı fakat bana agır geldı serbetlı tatlıları pek sevmedıgımden olsa gerek :) |
Cevap: Katmer Tatlısı Katmer boregini yemisligim var ama tatlisini ilk defa goruyorum |
Cevap: Katmer Tatlısı katmerin tatlısı mı olur yaa. peyniri filan dürücen böyle öffff. Yumul !! |
Saat: 00:08 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.