|
Tatlılar kategorisinde açılmış olan Tül Perde Tatlısı konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
04.02.2014, 18:38 | #1 (permalink) |
Süper Üye | Tül Perde Tatlısı Tül Perde Tatlısı Malzemeler: 25-30 baklavalık yufka Yarım kg ceviz içi 1 su bardağı sıvıyağ Üzerİ İçİn:1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ 2 yumurta 1 paket kabartma tozu Şerbetİ İçİn:3 su bardağı su 3 su bardağı şeker Birkaç damla limon suyu Yapılışı: Şerbet için su ve şeker kaynatılır. Limon suyu eklenip birkaç dakika daha kaynatıldıktan sonra soğuması için kenara alınır. Baklavalık yufkalar tek tek düz bir zemine yayılıp üzerine çekilmiş ceviz yayılır. Büzüştürülerek toplanıp fırın tepsisine dizilir. Üzerine sıvıyağ gezdirilip 175 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Diğer tarafta şeker, süt, yumurta, kabartma tozu ve sıvıyağ mikserle çırpılır. Pembeleşen tatlının üzerine gezdirilip tekrar fırınlanır. Üzeri kızarınca fırından çıkartılıp 5 dakika kadar dinlendirilir. Üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Şerbet çekince servis yapılır. |
05.02.2014, 11:11 | #2 (permalink) |
| Cevap: Tül Perde Tatlısı Görünüşü gayet güzel..daha önce tadına bakmış olma ihtimalim var,belki farklı bir isimle Teşekkürler paylaşım için
__________________ ''Şîrler pençe-i kahrımdan olurken lerzân Beni bir gözleri âhûya zebûn etti felek'' |
05.02.2014, 20:37 | #3 (permalink) |
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Tül Perde Tatlısı serbetli tatlı sevmem ama iyi gözüküyo |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |