Kahve Kremalı Frambuazlı Pasta Kahve Kremalı Frambuazlı Pasta [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler Kek Malzemeleri: Bir su bardağı çekilmiş fındık Bir çay kaşığı hazır kahve Sekiz yumurta Sekiz kahve fincanı tozşeker Altı kahve fincanı un Bir çay kaşığı vanilya Sos Malzemeleri: Bir su bardağı dondurulmuş frambuaz Bir su bardağı frambuaz reçeli Kahveli krema için: İki buçuk su bardağı taze krema Üç yüz on gram beyaz çikolata Üç buçuk çorba kaşığı hazır kahve Hazırlanışı Frambuazlı sosu hazırlamak için; frambuazları tel süzgeçten geçirerek püre haline getirin. Frambuaz reçelini de süzgeçten geçirip frambuaz püresiyle karıştırın ve iyice çırpın. Karışımı bir gece buzdolabında bekletin. Kahveli kremayı hazırlamak için; taze kremayı bir gece buzdolabında dinlendirin. Bir su bardağının dörtte üçü kadar krema, beyaz çikolata ve kahveyi çelik tencerede karıştırın. Eriyinceye kadar kısık ateşte pişirip soğumaya bırakın. Kalan kremayı mikserle çırpın. Bir kaşık kadarını soğutulmuş çikolatalı karışıma ekleyin ve sürekli çırparak inceltin. Kalan kremayı da ekleyip iyice karıştırın. Buzdolabında katılaşıncaya kadar yaklaşık altı saat bekletin. Keki hazırlamak için; kahveyi bir çay kaşığı sıcak suda eritin. Yumurtaları şekerle birlikte çırpın. Un, vanilya, çekilmiş fındık ve eritilmiş kahveyi ekleyip köpükleşinceye kadar çırpmaya devam edin. Yağlanmış fırın kalıbına döküp yüz seksen derece ısıtılmış fırında pişirin. Soğuduktan sonra keki enine üçe bölün. Keklerden ikisinin üzerine birer kahve fincanı kadar frambuazlı sos sürün ve yirmi dakika dinlendirin. Daha sonra kahveli kremadan birer fincan kadar sürün ve iki keki üst üste yerleştirin. En üst sırayı kalan kekle tamamlayın. Pastanın üzerini ve yanlarını kalan kremayla kaplayıp en az sekiz ve on saat buzdolabında bekletin. Pastanın üzerini taze frambuazlarla süsleyip dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun. |
Saat: 12:04 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.