Alman Pastası Tarifi Alman Pastası Tarifi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Malzemeler 3 su bardağı un 1 su bardağı erimiş margarin 4 adet yumurta 2 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı şeker 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı pudra şekeri (üstü için) Resimli Alman Pastası Kreması İçin 2 yemek kaşığı un 1,5 çay bardağı şeker 1,5 su bardağı süt 1 paket vanilya Limon kabuğu rendesi 50 gr. margarin Hazırlanışı Yumurta ve şekeri mikser ile çırpın. Üzerine yoğurt, margarin kabartma tozu, şekerli vanilin ve un ilave ederek çırpmaya devam edin. 26 cm. çapındaki yuvarlak yağlanmış kek kabına dökün. Önceden 1750C ye ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişirin. Başka bir yerde un, şeker, süt, şekerli vanilin, limon kabuğu rendesini karıştırıp pişirerek muhallebi kıvamında hazırlayın. Ocaktan aldıktan sonra margarin koyup karıştırarak eritin. Pastayı ortadan ikiye kesip arasına iyice soğumuş kremayı yayın. Üstüne pudra şekeri serpin. |
Alman Pastası Tarifi Alman Pastası Tarifi Malzemeler : Kek için: 3 yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1,5 çaybardağı şeker, 1 kabartma tozu, 1 vanilya, 3 – 3,5 çay bardağı un. Muhallebisi için: 3 su bardağı süt, 6 yemek kaşığı şeker, 3 yemek kaşığı un(dolu dolu), 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı, 1 paket vanilya. Üzeri İçin: Muz, Limon suyu. Pudra şekeri. Alman Pastası Yapılışı Öcelikle kek hamurunu hazırlıyoruz; aynı normal kek gibi yumurta ve şekeri çırpıyoruz, diğer malzemeleri ekliyoruz ve kelepçeli kalıba döküyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Sonra muhallebisini hazırlamaya başlıyoruz; muhallebi malzemelerinin hepsini bir kaba döküyoruz, iyice karıştırıp hepsini bir tencerede pişiriyoruz ve püf noktası burası => soğuyana kadar blendırla çırpıyoruz. Sakız gibi harika bir pasta kremamız olacak. Kek pişince kalıptan çıkaralım ve tam ortadan ikiye bölelim. Bu işlemi iple yapabilirsiniz. Arasına muhallebisini sürüp, üzerine limon suyuna batırdığınız muz dilimlerini peçeteyle kurulayıp kremanın üzerine doğru yerleştirelim. (muzlar kararmasın diye limon suyuna batırıyoruz). Muzların üzerine üst parça yapışsın diye tekrar krema sürüyoruz ve üst parçasını kapatıyoruz. Üzerine de pudra şekeri eliyoruz. Gerçekten muhteşem bir lezzet, bir de çok kolay. Nasıl yumuşacık ve mis kokulu mutlaka deneyin derim afiyet olsun… ALINTI |
Cevap: Alman Pastası Tarifi Hanımların 5 çayı toplantılarında yaptığı yaş pastalardan bir tanesi. Hem hafif hem lezzetli sevdiğim bir yaş pasta emeklerinize sağlık olsun :gull: |
Cevap: Alman Pastası Tarifi Resim olaydı iyiydi. :p |
Saat: 05:43 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.