Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Genel - Güncel > Türkiye'den Haberler
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Ağzınızın tadını kaçıracak baklava

Türkiye'den Haberler kategorisinde açılmış olan Ağzınızın tadını kaçıracak baklava konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 13.10.2013, 11:09   #1 (permalink)
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ağzınızın tadını kaçıracak baklava

Ağzınızın tadını kaçıracak baklava



Tatlı üretici ve satıcısı Seyidoğlu firmasının Genel Müdürü Mehmet Göksu, ceviz-fındık yerine "bezelye-leblebi tozu", tereyağ yerine "atık yağ" katılan hileli baklavaya karşı uyardı.

Göksu, bayramın vazgeçilmesi baklavanın kalitesine dikkat edilmesi konusunda vatandaşları uyardı. Göksu, "Fıstığın kilosu 70, cevizin kilosu 35 liraya çıkmışken kilosu 5-6 liraya baklava satanlar var. Fıstık yerine bezelye, ceviz yerine leblebi tozu kullanılarak ucuza baklava imal ediliyor. Merdiven altı imalatçılar fıstıktaki artışı fırsat bilerek, ucuza baklava satmaya başladı. Bu tür ucuz ve sağlıksız ürünlerin imalatında tereyağı yerine margarin veya atık yağ kullanılıyor" dedi.

Fiyatlardaki anormal artış nedeniyle kaliteli baklava almaya gücü yetmeyen vatandaşın sağlıksız ucuz tatlılara yöneldiğini kaydeden Göksu, fıstıklı denilen baklavanın içine rengi yeşil olan bezelye öğütülüp konulabildiğini iddia etti. Göksu, "Lezzet ve görüntü bakımından aynı olduğu için çok dikkatli olanlar bile bazen ayırt edemiyor. Baklavanın yanında lokumdan kadayıfa kadar onlarca tatlıda fıstık ve ceviz kullanılıyor. Bu nedenle Kurban bayramında tatlı alacak vatandaş dikkatli olmalı, sokak arasında satış yapan veya çok ucuza imal edilen tatlılardan uzak durmalı" diye konuştu. Aroma ve tatlandırıcılara dikkat çeken, bazı aşırı tatlandırıcı kullanılarak özensiz biçimde imal edilmiş baklavaların yaygın olduğunu kaydeden Göksu, "Ucuz ve sağlıksız malzeme kullanılarak üretilen bu tatlılar insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ederken sıklıkla gıda zehirlenmelerine de yol açıyor. Sağlıksız ortamda imal edilen ucuz tatlı ve şekerler bayramınızı zehir edebilir. Toz şeker fiyatına bayramlık şeker satışı yapanlar da var. Şekerleme üretiminde sağlık ve hijyen şartları çok önemli" dedi.

Göksu, üretimde son kullanma tarihi geçmiş hammaddelerin kullanılabildiğine dikkat çekerek, "Özellikle bu dönemde vatandaşlar, üretim izni olmayan ve seyyarda satılan şekerleme ile tatlılara rağbet göstermemeli" dedi.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 10:00