Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Üniversite - Lise Okul Tanıtımları (https://www.forumaski.com/universite-lise-okul-tanitimlari/)
-   -   Mimarlık Nasıl Okunur? (https://www.forumaski.com/universite-lise-okul-tanitimlari/160401-mimarlik-nasil-okunur.html)

DeRDeST 14.07.2015 12:40

Mimarlık Nasıl Okunur?
 
Mimarlık Nasıl Okunur?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Binaların ve diğer fiziki yapıların tasarlanmasında ve kurulmasında görev alan, sanatsal ve bilimsel niteliklere sahip olan kişilere mimar denilmektedir. Mimarlıkta insanların yaşamını kolaylaştıran barınma, dinlenme, çalışma ve eğlenme alanlarını estetik yaratıcılıkla inşa etmek amaçlanır.

Mimarlık mesleğinin içerisinde farklı bilim kolları da bulunmaktadır. Mimarlık bölümü Güzel Sanatlar içerisinde en çok teorik bilginin kullanıldığı alandır. Mimarlık okumak isteyen kişilerin merak ettiği konuların başında çizim yeteneğinin bölümdeki rolü gelmektedir. Mimarlık bölümü çizim yeteniğini temel alan bir bölüm değildir. Mimarlık bölümünde teknik resim bilgisinin öğretilmesi amaçlanmaktadır. Teknik çizim bilgisi de 4 yıl içerisinde öğrenilebilen bir bilgidir. Bununla birlikte mimarlık okuyan öğrenciler, serbest elle çizim yeteneğini öğrenebilmekte ve geliştirebilmektedir.

Mimarlık bölümünde öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dökmesi istenmektedir. Bunun için mimarlık öğrencileri her yıl proje dersi ile sorumlu olur. Proje derslerinde öğrenciler, binaların türüne göre tasarlanmasını, planlanmasını ve projelendirilmesini öğrenmektedir. Bu ders mimarlığın temel derslerinden olduğu için proje eğitimini başarı ile tamamlayamayan öğrenciler bölümden mezun edilmemektedir.

Mimarlar, alanlarına göre iç mimari, peyzaj mimarlığı veya mimari tasarım gibi alanlarda görev yapabilmektedir. Mimarlık bölümü yapı sektörü ile de yakından ilgilidir. Mimarların yapı araçlarını kullanarak ortaya bir proje oluşturması gerekmektedir.

Mimarlık bölümünde öğrencilere matematiksel analiz ve hesaplama yeteneği eğitimleri de verilmektedir. Mimarlık öğrencilerinin yaratıcılığının gelişmiş olması, bölüm derslerinde ve meslek hayatında kendilerine önemli bir avantaj sağlamaktadır. Yaratıclığın doğru bir şekilde somut bir ürüne dönüşmesi, mimarlık bölümlerinin temel amaçlarından birisidir.

Mimarlık bölümünü başarı ile tamamlayabilmek için bölümün sevilerek okunması gerekmektedir. Mimarlığı sevmeyen bir kişinin bu bölümde başarılı olması mümkün değildir.

Mimarlık öğrencilerinin derslerde kullandığı materyallerin başında T cetveli gelmektedir. T cetveli bir mimarlık öğrencisi için her projenin demirbaşlarından birisi olarak kullanılmaktadır. Mimarlık öğrencilerinin gözlem yeteneğinin de gelişmiş olması gerekmektedir. Böylece öğrenciler gördükleri farklı yapılardan ilham alarak yeni projeler üretebilmektedir. Mimarlık bölümü mezunları aynı zamanda serbest olarak da çalışabilmektedir. Bununla birlikte özel ve devlet kurumlarında mimar olarak görev yapılabilmektedir. Mesleğin birçok alanı kapsaması mimarlığı cazip kılan unsurlardan birisidir.

Sonsuz 14.07.2015 13:24

Cevap: Mimarlık Nasıl Okunur?
 
Mi-mar-lık


Saat: 00:39

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.